Напитки за "Седмица на националните кухни - с нож и вилица около света" от 14 до 20 октомври
Цената на куверт за Седмица на ресторантите на Бакхус включва консумация по 125 мл от вид вино, 50 мл аперитиви, 30 мл диджестив, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino.
ВИНЕНИЯТ ЛИСТ към менютата на ресторантите е изготвен и предоставен Домейн Бойар.
Серията вина Еlements отдава почит на поредица от създатели.
На първо място сред тях е природата.
От нейната първична игра с елементите се ражда нашето грозде.
Овладяното майсторство на енолозите ни го превръща във вино.
Играта на сътворение е най-старата на света.
Играе се от хилядолетия, само от майстори, овладяли силата на стихиите.
Посвещаваме я на онези от Вас, които познават съзидателната сила на стихиите и носят смелостта на творци в природата си.
Elements Fire Red 2011
Elements FIRE е съчетание от сортовете Малбек, Мерло, Марселан и Темпранийо, събрали огненото злато на слънчевите лъчи, за да се превърнат във вино с богат и изключителен вкус.
Цвят: Наситен рубинен цвят с дълбина.
Аромат: Плодова съблазан с ухание на черница, синя слива, череша, тъмна стафида във фин воал на барикова зрялост.
Вкус: Вкусът е обемен, има свежо начало, добра структура, сочен финал и апетитен спомен.
Съчетание с храна: Виното е подходящо с вегетарианска храна, паста, пица, барбекю, пикантни блюда, патица, пуйка, заек, говеждо, агнешко, дивеч, сухи специалитети и твърди сирена.
Сервира се при температура 16-18 0С.
Elements Earth Rose 2012
Еlements EARTH е розе от сортовете Санджовезе, Пино Ноар, Малбек и Сира, носещи силата на земята и узрели да се превърнат във вино с омайващ аромат и силен характер.
Цвят: Красив цвят на кайсия.
Аромат: Елегантен, нежен аромат на розова череша и червени семчести плодове – ягода, шипка и малина.
Вкус: Вкусът има хубав обем, сочна сладост, великолепна хармония, галещ и свеж финал с траен плодов финес.
Съчетание с храна: Виното се съчетава много добре с избрани салати, вегетарианска храна, паста, азиатска кухня, морска храна и особено с раци, стриди, октопод. Вкусно е със свинско месо, както и с бели сирена - краве, овче и козе.
Сервира се охладено.
Гостите на седмицата през октомври, посветена на търсенето на различния вкус на националните кухни, ще имат възможност да опитат:
КОНЯК Hennessy Fine de Cognac
УЗО Adolo
Ракия Стралджанска Мускатова отлежала