Платена публикация

Напитки за "Седмица на националните кухни - с нож и вилица около света" от 14 до 20 октомври

Бакхус 26 септември 2013, 18:32

Цената на куверт за Седмица на ресторантите на Бакхус включва консумация по 125 мл от вид вино, 50 мл аперитиви, 30 мл диджестив, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino.

ВИНЕНИЯТ ЛИСТ към менютата на ресторантите е изготвен и предоставен Домейн Бойар.

Серията вина Еlements отдава почит на поредица от създатели.

На първо място сред тях е природата.

От нейната първична игра с елементите се ражда нашето грозде.

Овладяното майсторство на енолозите ни го превръща във вино.

Играта на сътворение е най-старата на света.

Играе се от хилядолетия, само от майстори, овладяли силата на стихиите.

Посвещаваме я на онези от Вас, които познават съзидателната сила на стихиите и носят смелостта на творци в природата си.

Elements Fire Red 2011

Elements FIRE е съчетание от сортовете Малбек, Мерло, Марселан и Темпранийо, събрали огненото злато на слънчевите лъчи, за да се превърнат във вино с богат и изключителен вкус.

Цвят: Наситен рубинен цвят с дълбина.
Аромат: Плодова съблазан с ухание на черница, синя слива, череша, тъмна стафида във фин воал на барикова зрялост.
Вкус: Вкусът е обемен, има свежо начало, добра структура, сочен финал и апетитен спомен.
Съчетание с храна: Виното е подходящо с вегетарианска храна, паста, пица, барбекю, пикантни блюда, патица, пуйка, заек, говеждо, агнешко, дивеч, сухи специалитети и твърди сирена.
Сервира се при температура 16-18 0С.

Elements Earth Rose 2012

Еlements EARTH е розе от сортовете Санджовезе, Пино Ноар, Малбек и Сира, носещи силата на земята и узрели да се превърнат във вино с омайващ аромат и силен характер.

Цвят: Красив цвят на кайсия.
Аромат: Елегантен, нежен аромат на розова череша и червени семчести плодове – ягода, шипка и малина.
Вкус: Вкусът има хубав обем, сочна сладост, великолепна хармония, галещ и свеж финал с траен плодов финес.
Съчетание с храна: Виното се съчетава много добре с избрани салати, вегетарианска храна, паста, азиатска кухня, морска храна и особено с раци, стриди, октопод. Вкусно е със свинско месо, както и с бели сирена - краве, овче и козе.
Сервира се охладено.

Гостите на седмицата през октомври, посветена на търсенето на различния вкус на националните кухни, ще имат възможност да опитат:

КОНЯК Hennessy Fine de Cognac

УЗО Adolo

Ракия  Стралджанска Мускатова отлежала

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK