Платена публикация

Петият Гастрономически Фестивал Премиер завърши успешно

Premier Food festival 28 ноември 2016, 10:51

Петият Гастрономически Фестивал Премиер завърши на 20 ноември в Премиер Лъкшъри Маунтин Ризорт, Банско. Вълнуващият празник на вкусове вече е наложен като ежегодно събитие в известния ски курорт и добива все повече популярност с всяка изминала година. Тази година специалните гости на хотел Премиер имаха възможност да обиколят кулинарния свят и да се насладят на кухни от всички краища на земното кълбо в рамките на 3 седмици. Всички шеф-готвачи предложиха най-доброто от себе си и осигуриха на посетителите на фестивала незабравими кулинарни моменти.

Петият Гастрономически Фестивал Премиер направи първата си официална пресконференция в Софийски Арсенал – музей за съвременно изкуство в София, привличайки вниманието ни към тазгодишната тема на фестивала, представяща храната като изкуство - Eat That Art. Комбинацията от изкуство и храна бе предизвикателството, пред което се изправиха всички шеф-готвачи, които презентираха свое меню по време на фестивала, вдъхновено от любимо произведение на изкуството.

От момента, когато завесите бяха вдигнати, до самия си финал фестивалът се радваше на огромен интерес от страна на професионалисти, участващи в семинарите, бизнесмени, които подкрепиха организацията му, ценители, репортери и скъпи гости на Премиер Лъкшъри Маунтин Ризорт.

Шеф Марк Вака от Le Cordon Bleu – най-голямата мрежа от кулинарни и хотелиерски училища в света – и шеф Джордж Стилианудакис проведоха два успешни и интересни семинара за професионални шеф-готвачи.

Тайните и на кантонската и азиатската кухня бяха разкрити, благодарение на шеф Алси Син и шеф Цветомир Николов, докато българската местна кухня бе представена в уникалните произведения на шеф Андрей Стоилов.

Шеф Димитрис Пампорис бе вдъхновен от модерната гръцка кухня, а носителят на една звезда Michelin – шеф Джорди Естеве, комбинира поразителните средиземноморска и гурме кухня, предлагайки на гостите невероятни артистични произведения.

Малка част от вкусните предложения, на които гостите на Премиер Лъкшъри Маунтин Ризорт ще се насладят през тази година, бе представена от главния шеф-готвач на хотела, шеф Александър Алексиев.

Завесите на Петия Гастрономически Фестивал Премиер може вече да са спуснати, но страстта и вниманието към качествената гастрономия, считани за фундаментални за ERMIA HOTELS & RESORTS, остават същите.

Допълнителна информация тук.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK