Платена публикация

Domaine Bessa Valley отбеляза празника на виното Трифон Зарезан

Domaine Bessa Valley 14 февруари 2017, 13:44

На 14.02.2017 г. Domaine Bessa Valley отбеляза празника на лозарите и винарите – Трифон Зарезан. Пазителят на виното и символ на добрата реколта беше почетен с традиционна церемония по зарязване на лозата и тържествен водосвет за здраве, плодородие и берекет.

"Изминалата година беше изключително успешна за Domaine Bessa Valley. Реализирахме 10% ръст в продажбите на вътрешния пазар и 35% увеличение на износа в Китай, Япония и САЩ. Щастливи сме, че през 2016 г. засадихме първите масиви с бели сортове и съвсем скоро ще произведем бели вина. Пожелаваме си 2017 г. да бъде още по-благодатна", каза Ивайло Антонов – управител на Domaine Bessa Valley.

Специален гост на събитието беше Гинче Караминова – областен управител на Пазарджик, която пожела на Domaine Bessa Valley здраве и успехи през 2017 г.

В рамките на събитието беше представена най-новата реколта вино на избата - Enira Selection Neipperg 2011. To излиза за първи път на българския пазар и е купаж между 82% Merlot, 12% Syrah, 4% Petit Verdot и 2% Cabernet Sauvignon. Тайната на качеството му се крие в съзряването в специални френски дъбови бъчви в продължение на една година. Enira Selection Neipperg 2011 се характеризира с наситен гранатов цвят и интензивни и трайни аромати на сушени плодове, череша, ядки и ванилия.

На събитието присъстваха и представители на винената индустрия, местната власт и медиите, които се включиха в ритуала по зарязване на лозата и разгледаха винарната. Събитието завърши с дегустация на вината Enira в приятната атмосфера на избата.

Повече за Domaine Bessa Valley

Лозовите масиви на Domaine Bessa Valley заемат 1500 дка и са разположени на склон с южно изложение. Избата и двете ферментационни сгради за винифициране на грозде са разположени в подножието на лозовия масив и заемат площ от 42 дка. Сред уникалните преимущества на Domaine Bessa Valley са резервоарите за ферментация – те са изработени от бетон, което осигурява по-добра обмяна, стабилност и баланс на червеното вино. След изтичането на периода на ферментация, виното отлежава във френски дъбови бъчви тип "барик". Избата на Domaine Bessa Valley е с площ 3355 кв. м. и е вградена в скала, което осигурява естествена изолация и поддържа постоянна ниска температура. Domaine Bessa Valley е с капацитет на преработка 1000 тона грозде и производство на 1 милион бутилки вино. Всяка бутилка вино, произведена в Долината на бесите, е създадена по класическа френска технология от ръчно подбрано грозде от слънчевите хълмове в подножието на Родопите.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK