Платена публикация

Винарска изба Златен Рожен представи вина от своята нова селекция - Реколта 2016, в елитна столична галерия

Винарска изба Златен Рожен 17 февруари 2017, 00:00

На 15 февруари в прекрасната атмосфера на Арт Галерия Нюанс пред многобройни клиенти, дистрибутори, партньори и приятели на фирмата бе представена най-новата реколта вино – Реколта 2016 на Винарска изба "Златен Рожен". Събитието уважиха с присъствието си както представители на винената индустрия, така и близки приятели и почитатели на бранда като Георги Мамалев, Любен Дилов-син, Димитър Туджаров — Шкумбата и Александра Богданска.

"Реколта 2016 бе наистина добра за нас като винопроизводители. Въпреки колебливия старт на лозарската година резултатът на финала бе повече от оптимистичен - роди се една прекрасна реколта, с отлични нива на узряване на плодовете и оптимални моменти за гроздобер благодарение на по-сухото време през есента. Отличително за червените вина от тази реколта е, че са с плътни, дълбоки, красиви цветове, интензивен плодов аромат, голяма структура и обем във вкуса. Присъща за добри реколти като тази е и ярко изразената мекота във вкуса. За щастие реколта 2016 се оказа отлична и по отношение на белите ни вина. Санданският Мискет отново разгърна оптимална зрялост и показа богат и интензивен аромат", сподели Маруся Осиковска и пожела на присъстващите и на своя екип една още по-успешна година.

За Златен Рожен:

Винарска изба "Златен Рожен" е бутикова винена изба, разположена в Мелнишкия край - в близост до село Капатово, на 20 км. южно от град Сандански и на 19 км. от село Рожен. Избата е модерен комплекс със завършен цикъл на производство, оборудвана с ферментационни съоръжения за контрол на всички процеси на винификация, съзряване, стабилизация и бутилиране на вината. В сортовата структура на лозовия масив доминиращи са сортовете Мерло, Каберне, Сира, типичните за региона Мелник 55, Мелнишки рубин и емблематичният за района от дълбока древност Широка Мелнишка Лоза.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK