Платена публикация

Когато храната е с настроение и с вкус на любов

Ресторанти БМ 13 октомври 2017, 00:00

Ресторанти БМ изненадват с интересна покана за рождения си ден – за 20 нови срещи и за пътуване в Тоскана

Историите за успех често имат сходно начало. Всеки е чувал за него, споделял го е между приятели, пораствал е с него. Това начало може да се нарече... мечта. Така започва и историята на Ресторанти БМ – през 1997-ма, когато двама студенти приемат предизвикателството да отворят малък ресторант на ул. "Драгоман" във Варна. Захвърлят настрана дипломите за инженери, за да влязат в кухнята на новия си ресторант... Така попадат в "кухнята на бизнеса", където, освен поглъщащите времето доставки, дегустации, партньорства, е нужна много смелост и най-важното –отношение и към клиента, и към храната, която му поднасяш... Днес в портфолиото на БМ има шест ресторанта – Олеа, Сити, Градината, Залива, Морски дракон (работещ през лятото) и Корона (в Балчик), както и сладкарница в единствения на Балканите Делфинариум.

В разработването на новите менюта за есен, зима, пролет и лято Ресторанти БМ създават авторски рецепти, избирайки чист аромат без подправки или пък смело комбинират различни вкусове. Всяко от ястията в шестте ресторанта на веригата се предлага след дегустация, единствено ако може да бъде поднесено на приятел – приятел, който заслужава кулинарно преживяване. Така през последната година от "Създадени от приятели за приятели" посланието се развива до "Вкусна любов": след като, благодарение на дългогодишния си опит, екипът на БМ импулсивно сравнява емоцията от първата любовна среща с усещането да изпиташ изкушаващо въздействие на нов вкус.

"Вкусна любов" е послание в есента на Ресторанти БМ, а тя съвпада с отбелязването и на 20-тата годишнина на марката. С идеята, че любовта принадлежи на всеки от нас и че тя определя вкуса на живота, ресторанти БМ изнасят празника извън веригата и го превръщат в специална кампания, чиято цел е да предизвика смелостта да опитваш различни вкусове, посоки, усещания на живота, пречупени в магията на една любов. Твоята.

Ресторанти БМ те канят на две специални събития. Първото организират в "Олеа" БМ – ресторантът, които само преди дни отбеляза година на споделени и щастливи моменти на масата. Второто свързват със страстта към пътуването, вдъхновило не малко кулинари, в която "подправката" на всичко е събрана в две думи – dolce vita.

"Казват, че когато поканиш някого на своята маса, го каниш в живота си. А нашият, в БМ, е свързан с откриване на нови вкусове и комбинирането им чрез любов. Много често се случва в пътуванията си да открием атмосфера или аромати от кухнята, с които свързваме гостите в нашите ресторанти. И убедително да ги "пренесем" чрез собствения си авторски почерк. Често се срещаме с непознати гости, които след това стават наши приятели. Нашите 20 години са разказ за срещи, споделени лични моменти, екипна работа, предизвикателство, любопитство, пътуване... Всеки вкус, създаден в която и да е кухня, е пътуване и то започва първо в сърцето на този, който ще избере и продуктите, и поправките, и чинията и виното", споделят в Ресторанти БМ. И в духа на този разказ от тяхната кухня създават "Непозната вечеря" . В нея поканата е за 20 гости, непознати един на друг до момента на срещата им във вечерта на 13-ти ноември в "Олеа" БМ. Обещават вечерта и вечерята да бъдат различно преживяване и, бъдете сигурни, ще изпълнят обещаното, имайки предвид опита в събитията, които създават емоционален спомен. През пролетта на тази година Ресторанти БМ създадоха италианска вечер по книга, призната за световен бестселър в кулинарната литература.

Сега за "Непозната вечеря" разкриват само това, че гостите ще опитат ястия, свързани с началото в историята на БМ, както и такива, специално създадени за повода. Няма да ти бъде трудно да вземеш една от 20-те покани, ако обичаш да готвиш за любими хора. И дори да им приготвяш само чаша чай, може би пак е достатъчно... Как да участваш в "Непозната вечеря" виж тук.

Голямата награда, която Ресторанти БМ ще дадат, е дегустация С вкус на любов. С вкус на Тоскана. Пътувай до Тоскана, като участваш в проекта "Вкусна любов". Сега е проект. След месец ще бъде история. Твоят разказ за храната, която създава любов. Как да спечелиш пътуване за двама до италианската област, в кухнята на която властва брускетата и прочутото вино от Канти, виж тук.

Приготвяйте се, защото Тоскана може да бъде ваша... Защо през пролетта? Защото през зимата е студено в кабрио. Вземете най-добрата компания със себе си и не забравяйте да се върнете тук, където ви очаква познат вкус. Вкус на любов.

Ресторанти БМ, Варна / bmrestaurants.com / Facebook: Ресторанти БМ


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK