Платена публикация

Биопак иска да смени пластмасата с опаковки от растения

Биопак 18 октомври 2017, 12:20

Градовете ни растат и заедно с това ежедневието ни става все по-динамично. Свободното ни време става все по-малко и не всеки може да откъсне няколко часа от деня за пазаруване и готвене. Естествен резултат е растежът на пазара на доставки и take-away – пазар, който изцяло разчита на опаковки за еднократна употреба – най-често пластмасови. Процентът на пластмасата, която се рециклира в България, е само 20% от всичко което ползваме. Накратко – всеки ден генерираме тонове пластмаса, която остава някъде в природата около нас и няма да се разгради дълго след като нас вече ни няма.

Цялото това замърсяване може се зачеркне с едно решение – да заменим пластмасовите опаковки, които ползва бизнесът ви, с компостируеми* и биоразградими. Точно това е и идеята на Биопак – да предложат опаковки, които не само не отнемат от удобството, с което клиентите са свикнали, но едновременно с това предлагат спокойствие за утрешния ден. Те не твърдят, че всички трябва да сме паникьосани за бъдещето на планетата, но смятат, че на всеки му е познато леко гузното чувство когато изхвърлиш две торби с пластмасови опаковки след вечеря с приятели и храна от любимия ресторант и искат да освободят клиентите ви от него.

Това което предлагат е просто – един доставчик с широк обхват на предлаганите продукти, позволяващ възможността обектът да премине изцяло на компостируеми и биоразградими опаковки. По този начин заведението може да елиминира изцяло пластмасата от доставките на храна и take-away поръчки. И като говорим за изцяло – наистина може да се избегне всичко – от ръкавици за приготвяне на храна, чаши, кутии, чинии, през торбички и чували за боклук -можете да намерите почти 300 различни проду­­­кта в офертата.
Може да ги разгледате на www.biopak.bg, или да си поговорите с тях на някой от телефоните: Еми: 0889852943, Ева: 0886392484,

*компостируеми опаковки са тези, които могат да бъдат преработвани от инсталации за компостиране на хранителни отпадъци или в домашен компост без да има нужда да се мият, отделят и събират отделно от храната.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK