Платена публикация

Може и без пластмаса

Биопак 01 октомври 2018, 17:39

В Биопак възприемаме като своя мисия намаляването на използваната пластмаса в хранителния бранш. Това намалява потенциалното замърсяване на природата с отпадъчна пластмаса, като едновременно с това намалява и използваната енергия и съответно вредни емисии от производството им. Голямото разнообразие от предлагани опаковки може да покрие нуждите на по-голямата част от заведения, които предлагат храна и напитки за вкъщи.

Обновеният наскоро дизайн на чашките помага те да са още по-разпознаваеми като екологично съобразни. Това помага за популяризирането на идеята за намаляване на отпадъците от пластмаса, както и за идентификация на заведението като природосъобразно.

И не, нещата не се случват само на хартия – нашите клиенти от Gelato & Latte например компостират изхвърлените в тяхното заведение опаковки в собствената им ферма в с. Розино. Времето за което опаковките се превръщат в обогатяващ почвата компост е далеч под 8-те седмици в индустриален център за компостиране, каквото е изпитанието при сертификация.

Повече може да научите на www.biopak.bg.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK