Платена публикация

Да се Избира Вино е Забавно, Както и Да се Пие

Seewines 30 октомври 2018, 12:00

Ентусиасти, откриватели и ценители - такива са хората, които създават Seewines. Всичко тръгва на шега – група приятели и любители на качественото вино решават да направят онлайн винен магазин, в който да събират на едно място непознати и уникални видове. Водени от желанието да дадат на всеки възможността да се наслади на различен вкус, без да се налага да пътува до Франция, Италия, Аржентина, Нова Зеландия и къде ли още не. С времето бутилките в колекцията им стават все повече и повече, както и членовете на семейството на Seewines. И така настъпва моментът, в който, освен онлайн, техният магазин става и съвсем "реален".

В София на бул. "България" №106 от съвсем скоро отвори врати за посетители реално винено пространство с изкуство, музика и богат избор на вино. Замисълът на това място е да бъде естествено продължение на онлайн магазина, където пазаруването е изживяване, на което да отделите малко време. Виното е изживяване и изборът му също има своя чар, особено когато може да си тръгнете и да оставите бутилките да пристигнат при вас или да повторите избора си само с няколко клика в своя профил на сайта. Изборът на сомелиерите от над 750 вина от всеки континент, както и техните съвети, са на разположение всеки ден.

Понякога, или по-точно в началото, виното създава впечатление на сложна напитка, но това е само привидно. Всяко начало си има своите стръмни места, но преодоляването им при виното става по доста приятен начин - с пиене. Е, няма да е лошо да му обърнете внимание и отделите малко време. На Seewines може да изберете дали да бъдете ентусиаст, откривател или ценител в света на виното. Две вина на месец, придружени с упътване, което разкрива пред вас начин как да обърнете внимание на виното и то да обърне внимание на вас.

Идеята за Вино Клуб възниква в Америка през седемдесетте години на миналия век. Собственикът на малък магазин получавал редовно въпроси от клиентите си какво ще им препоръча. Собственикът на малък магазин за вино редовно получавал запитвания от клиентите си за личната си препоръка при избора на най-доброто вино за тях. На предприемчивия мъж му хрумнало в началото на всеки месец да поставя в близост до касата по една бутилка бяло и едно червено вино, които нарекъл "Вино на Месеца". Много от редовните му клиенти харесали идеята, като изразили желание на получават специалните месечни селекции директно до домовете си, доверявайки се на неговия опит и вкус. С отговорната задача виното да достига навреме до крайните клиенти се заел синът на собственика, който извършвал доставките със семейния мини ван след училище. Той днес е собственик на успешния бизнес модел, който за пръв път налага абонаментния начин на доставка при виното.

У нас тази услуга едва сега прохожда, но от Seewines са категорични, че българските любители на виното имат право да се докоснат до тайните на виното посредством достъпност на предпочитаната напитка. Започват с шест клуб-абонамента, които предоставят възможност на любителите на виното да получават регулярни доставки от любимото си питие.

Всеки месец при клиента пристига кутия с приключения от Seewines. Всяко отваря нови врати. Целта на отделните селекции е да направят всеки месец от годината различен, интересен и вкусен. Никога досега не е било толкова лесно да опознаеш културата и историята на една държава, неизменна част от която е нейното вино.

В момента, в който решите, че искате да поемете самостоятелно по пътищата на света в търсене на нови места, традиции и истории, наляти в чаша вино, ще оцените възможността да имате верен спътник и помощник в лицето на Личен Сомелиер. Тук приключват грижите ви за виното, неговия вид, цвят, произход, комбинация с ястия, количество, повод и доставка. За вас остават само удоволствието от пиенето и споделянето с приятели. В Seewines са му намислили име на това преживяване: winique- кратко име за много съдържание.

Както казахме в началото, може да ги откриете на Seewines, в магазина им на адрес бул. "България" № 106 или от 23- 25 ноември в зала 5 на Интер Експо Център София, който ще се превърне в най-големия дегустационен салон в България.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK