Платена публикация

5 идеи за бързи, вкусни и здравословни рецепти с RiceUP!

Rice Up 03 януари 2020, 13:35

В студеното зимно време, когато всички стоим вкъщи, имаме нужда от лесни, бързи и здравнословни рецепти. Тъй като най-хубавото време се прекарва у дома, подбрахме 5 бързи, вкусни и здравословни празнични рецепти с оризовките на RiceUP!, с които да завършите блюдата на масата си и да възхитите близките си. За целта ни помогна кулинарния блогър Анелия Калчева. Тя беше част от екипа ни по време на първото издание на Бакхус Коледен Гурме Базар и не се сдържахме да покажем вкусотиите, които тя сътвори - те трябва да достигнат и до вас!

Солени комбинации с RiceUP!

Ани е любител на здравословното хранене, както и ние, и затова често закусва с любимите ни оризовки. С тях тя замества белия хляб и тъй като кафявият ориз е част от групата на т.нар. "бавни въглехидрати", остава сита до обяд. За да си набави протеин, мазнини и фибри, тя ги съчетава с яйца, сьомга, авокадо, зеленчуци и ядки, така че да постигне балансирано начало на деня. Ето ги и нашите солени предложения:

RiceUP! с авокадо, домат и яйца

Любимата рецепта на Ани е намачкано авокадо, към което добавя нарязани на кубчета домати. Намазва го върху оризовка RiceUP! със 7 семена и допълва с бъркани или парени яйца. Накрая поръсва с хранителна мая, сол и черен пипер. Като алтернатива можете да направие яйцата и на очи в тефлонов тиган. Гарнирайте с пресен лук, черен пипер, или всичко друго по ваш вкус.

RiceUP! с хумус, лимон и пушена сьомга

Хумусът може да бъде приготвен от предния ден и съхраняван в хладилник. Смесете 1 консерва сварен нахут, 1-2 с.л. сусамов тахан, сока на 1 лимон, сол и черен пипер и блендирайте до гладка смес.

Намажете оризовката с хумус, непосредствено преди поднасяне и сложете 1 парче пушена сьомга.

RiceUP! Маргарита - с чери домати, бейби моцарела и листо босилек

Обожаваме Италия, китните ѝ улички и уханието на познатата по цял свят "Маргарита". Ани е дете на света и също обича италианските специалитети, затова ви предлагаме това лесно, красиво и много вкусно съчетание.

Нарежете няколко чери домата и ги поставете върху RiceUP! оризовката с любимия ви вкус. Добавете няколко бейби моцарелки, полейте с 1-3 капки зехтин и завършете с листо свеж босилек. Buon appetito!

Сладки комбинации с RiceUP!

Разбира се няма как да пропуснем сладките изкушения. Предлагаме ви 2 комбинции, които сме сигурни, че ще се превърнат във ваши любими, след като веднъж сте ги опитали.

RiceUP! с банан, фъстъчено масло, кокосов чипс със солен карамел и натрошени какаови зърна

Намажете 3 оризовки с фъстъчено масло и ги покрийте с резенчетата от 1 банан. Добавете кокосов чипс, който е с вкус "Солен карамел". Натрошете сурови какаови зърна и ги поръсете за финал. Комбинацията между сладостта на банана, соления, леко сладникав вкус на кокоса, горчивината на какаото и мекотата на фъстъченото масло се превръщат в неповторимо съчетание за сетивата ви. Разбира се, хрупкавият вкус на RiceUP! завършва удоволстието и всеки път ви кара да си вземете само още една хапка и... Още една...

Бабиният "Сладък салам", но с оризовките RiceUP! - за да е хрупкав и още по-неустоим

Не сме сигурни дали помните бабината вкусотия "Сладък салам" , но дори и никога да не сте я чували, е време да я опитате в този вариант! Интересното е, че бисквитите се заместват с оризовки. Нужни са ви:

5 натрошени оризовки
60г натрошени орехи или ядки по избор
3 с.л. какао
30г. ядково мляко
50г. мед или подсладител по ваш избор - стевия, тръстикова захар и др.
20г. масло
шепа стафиди или сушени плодове

Затоплете млякото с меда и маслото. Добавете и сухите съставки и разбъркайте добре. Навийте сместа на руло в домакинско фолио и приберете във фризера за няколко часа. След като стегне, нарежете на парчета.

Посетете и кулинарния блог на Ани - Healthylicious за още вкусни, креативни и здравословни рецепти. А ние ви желаем спокойна, уютна, сплотена и хрупкава RiceUP!!

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK