Платена публикация

Банско ни очаква!

Лъки Банско SPA и Релакс 28 февруари 2020, 12:00

Банско е малък град в югозападната част на България. Разположен в подножието на втората най-висока планина у нас Пирин, това е силно развит туристически център, който събира почитатели на алпинизма и зимните спортове, силните усещания и качествения релакс.

За чужденците Банско е известен като един от най-добрите високопланински курорти, а тук в България понякога дори дебнем сезона, в който повечето от тях се завръщат по родните места, за да можем спокойно да се насладим на местните богатства. Дали по празниците или в ски сезона, за тийм билдинг или за приятно прекарване с приятели, романтичен дълъг уикенд с половинката или на ваканционна екскурзия за цялото семейство, едно китно планинско градче ни очаква, за да се отдадем в прегръдките на блажената отмора в сърцето на Пирин планина.

На разположение на туристите тук са модерни клубове, спортни игрища, мини футбол и мини голф, ескейп стаи и още много други забавления. Тук ще намерите както всички удобства на големия град, така и директен досег с живописна природа, чист въздух, страхотни планински склонове и културно-историческо наследство. Много църкви, обществени и жилищни сгради в града притежават статут на културни паметници. Възрожденският дух на градчето ще ви очарова и ще ви пренесе години назад във времето.

Банско се намира на 1 200 м надморска височина. Въздухът тук е изключително чист, а климатът позволява много дълъг зимен сезон, благоприятстващ снежните спортове. Същевременно зимата е мека и с достатъчно снежни дни, с което привлича хора от близо и далеч, които избират да прекарат тук своите празници. Любима дестинация е както на студентското войнство в началото на декември, така и за посрещане на Новогодишните празници, Св. Валентин и абитуриентските и абсолвентските балове, както и през цялата година. През лятото тук се събират най-вече любителите на прохладата, спокойствието и красивите гледки. Но идват и много почитатели на изкуствата, специално за различните фестивали, които целогодишно се организират, например, музикалния фестивал "Фолклорна магия", който традиционно се провежда през най-горещите месеци. През зимата Банско е домакин на джаз фестивал, за който най-запалените фенове на тази музика се събират, за да чуят на живо топ звезди от местна, регионална и световна значимост. На кинофестивалът "Зимна киномания" можете да гледате най-добрите и отличени ски и сноуборд ленти.

За любителите на пешеходния туризъм и планинските преходи това е идеална отправна точка за няколко обичани маршрута - оттук се тръгва директно към х. "Бъндерица", х. "Демяница" и х. "Вихрен", откъдето може да се стигне до втория по височина планински връх у нас и трети най-висок на Балканите - Вихрен, както и до заслоните "Тевно езеро" и "Кончето" и др. Тези и още много дестинации могат да се достигнат и през Разлог и Добринище, които се намират съвсем близо до хотела ви в Банско. На по-малко от 5 км от градчето върви екопътеката "Драгостинов чарк". Бъндеришките и Василашките ледникови езера са сред най-живописните места в околностите на Банско, а и в цял Пирин, а всички знаем, че това е една от най-красивите ни планини. Около върховете му са разпръснати още няколко групи циркусни езера - с и без имена.

Открай време Банско е известен кулинарен център, който се слави с уникални рецепти, които местните майстори и домакини приготвят и до днес по стари рецепти, предавани от поколение на поколение. Кой не е чувал за бански старец, капама, чомлек? Дори и в най-обикновените кюфтета на тиган в Банско ще усетите букет от планински билки, който може да се усети само в този регион. В последните години бяха устроени и луксозни ресторанти по западен стил, които могат да предложат най-доброто от италианската кухня, кухнята на Алпите и др.

В апартхотел "Лъки Банско SPA & Релакс" ще намерите своя петзвезден подслон, където да отпочинете след приключенията в планината.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK