С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Ресторанти

RIU Pravets Resort

Правец
Местност „Езерото”
02 902 4100
Share Tweet Pin it Share Коментари
Май 2010г.
В четиризвездния комплекс RUI Golf & Spa край Правец е открит ресторант с авторска кухня и прескрасен изглед към езерото. Акцент в менюто на шеф-готвача Симеон Шишков са предложения от дивеч – прясно месо, което се доставя специално от местно стопанство. Големите предимства са локацията и кухнята, големият недостатък – обслужването, което е като по принуда. Обстановката е смесица от класическа елегантност и ловни трофеи, които напомнят за специалитетите в менюто. Изборът е между запържен фазан със сок от грозде и калвадос; заек, пълнен с черен дроб; глиган, задушен в червено вино с аромат на опушена дървесина; еленско филе със сос от хвойна и червено вино, боровинки и пяна от евкалипт. Месото от муфлон в гювече е крехко, приготвено с екзотични подправки (карамфил и портокалови кори) и има леко сладникав вкус, който напомня за по-южни географски ширини от тази на Правец. Вкусът се допълва отлично от резени тиквички и картофи, и едно по-голямо усилие при представянето му би го направило перфектно. Цените на дивеча са между 22 и 44 лв.

Салата от зелен боб с топли кралски скариди, крем супа от тиква с миди Сен Жак или супа от фазан и трюфели с канелони от дивеч примамват любопитното небце, а за традиционалистите се предлагат шопска салата и лучена супа. Акцентът на топлите предястия е върху морските продукти, а единственият избор извън тях - патешки дроб, загърнат с ябълка с редукция от Москател - е добър, но вкусът не е достатъчно добре балансиран. Супите и салатите са между 5 и 10 лева, а предястията - между 11 и 20 лева.

Основните ястия включват пресни сладководни и морски риби (сьомга, шаран, лаврак), пилешки гърди и класически филета, приготвени с нестандартни комбинации от зеленчуци и подправки от далечни земи (цените са от 17 до 32 лева). Сладкият завършек може да е с не непознатите крем от бял шоколад, топли браунис, чийзкейк, а за любителите на авангарда има пресни плодове със супа от анасон. Звучащият вълшебно бонбон от маракуя с кокосова пяна има наситен плодов вкус, но е твърде сладък (за което получавате предупреждение), а и би могъл да изглежда по-добре.

Във винената листа ниският и средншят клас вина преобладават, предложенията са основно български, допълнени с няколко традиционни чужди тероара. Подборът на вината е далеч от впечатляващ, което е странно за подобен клас ресторант. Обслужването с виното изостава, разположените наоколо декантери имат декоративна функция. Бутилката е между 20 и 120 лева, а малките са само от нисък клас и са между 9 и 20 лева.

Качество на храната: отлично, авторска кухня

Меню: стегнато, избор на дивечови меса, липсват вегетариански предложения

Винена листа: нисък и среден клас вина, пребладават българските, усеща се липсата на сомелиер при изготвянето на листата, а и в обслужването

Обслужване: не отговаря на нивото на ресторанта

Интериор: еклектичен, смесица от елегантност и ловна символика; номерцата по масите, както и преминаването през помещенията за хранене на гостите на комплекса не са адекватни на класата на ресторанта; няма салон за непушачи.




Share Tweet Pin it Share Коментари

Реклама »