С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Ресторанти

Pastorant

София
ул. „Цар Асен“ №16
02/ 981 44 82
www.pastorant.eu
Share Tweet Pin it Share Коментари
Юни 2008г.
Уютен италиански ресторант с истинска домашна атмосфера. Двете не особено големи зали са отрупани с какво ли не - лавици с книги, списания и снимки в рамки, полици със свещници, сувенири и кошнички, вази с цветя по масите и висящи над тях лампи, обвити в плат. Дори тоалетната е "домашна" - с плакати по стените, купчина списания, ароматни пръчици и цветни лепенки по вратата. Ефектът от всичко това обаче не е претрупаност и кич - човек по-скоро се чувства като в хола на някое голямо и леко разхвърляно семейство.

Още със сядането на масата ви посреща купичка с напълно домашни на вкус соленки и кана с вода, както и различни по калибър стъклени чаши. Менюто е стегнато и с очаквания акцент върху пастата, която е неизменно вкусна и е в 12 различни варианта. Салатите не се ограничават до чери домати, моцарела и пармезан откъм съставки - в тях се срещат и неща като кус-кус, булгур, смляно тиквено семе и късчета телешко печено. За разнообразие има и няколко основни ястия, а десертите са различни всеки ден.

Винената листа също клони към лаконичност, но затова пък е подбрана с мисъл. Обслужването е напълно в синхрон с обстановката - приветливо и по-скоро непринудено, но добро. Може би единствените минуси на цялата тази домашна атмосфера са миризмите и звуците, долитащи от време на време от отворената врата към кухнята, както и цените.

март 2011 г.


Качество на храната: много добро

Меню: италианско

Винена листа: стегната и добра


Обслужване: приветливо и неформално


Интериор: уютен


Достъпност: лесно за пешеходци и не твърде удобно за шофьори място


Share Tweet Pin it Share Коментари

Реклама »