Номинации в конкурса "Ресторант на годината Бакхус Chivas Regal" 2008
Самият акт на номиране представлява едно високо признание, чрез което се надяваме да стимулираме допълнително ресторантьорите, готвачите и сомелиерите в амбициите им за достигане на истински висока класа. Качеството на храната и творческият подход към нея са основният критерий при оценката на ресторантите. Затова единствено за наградата "Авторска кухня" номинираните шеф-готвачи са петима.
Останалите фактори при оценката са избор на вино и напитки, обслужване, обстановка. Личната ангажираност на хората също е от изключителна важност, тъй като на нея се крепи общата атмосфера на заведението. Не по-малко важна е и адекватността на цените.
Ето и номинираните ресторанти:
За голямата награда "Ресторант на годината Бакхус - Chivas Regal 2008"
Chef’s
Sommelier
Мусала палас
За авторска кухня
Велин Великов, "Мусала палас"
Виктор Ангелов, Chef‘s
Деян Димитров, "Урания"
Петър Михалчев, Sasa
Пламен Петров, La Famiglia
За дебют
Sasa
Нино
Клуб на архитекта
За най-добра селекция на напитките
подробности и куверти за церемонията по награждаването вижте тук