С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Топ 10 български ресторанти на читателите на "Бакхус" за 2010

Бакхус
18 Февруари 2010, 17:20
Share Tweet Pin it Share

Читателите на списание "Бакхус" гласуваха онлайн в продължение на 20 дни, и подадоха 2707 гласа за своите любими ресторанти. Десетте заведения, получили най-много гласове (подредени по азбучен ред) са:

Акант Руж
Бодега
Едно време
Капитан Кук
Мезон Годе
Chef's
La Terazza do Serdica
Leo's Pizza
Modus
Star Dish

Гласуването протече от 20 януари до 11 февруари 2010, и в него читателите можеха да посочат кой според тях е най-добрият ресторант в България - този, който отговаря на високи критерии за качество на храната, избор на вино и напитки, обслужване, обстановка, добро съотношение цена–качество, а и къде е най-силен факторът Х - удоволствието от преживяването да попаднеш в заведението и да се нахраниш в него, което е основната цел на добрия ресторант.

Много от ресторантите, които списание "Бакхус" включи в своята листа от 50 най-добри заведения, възприеха предизвикателството с ентусиазъм. Те канеха своите посетители да ги подкрепят, като гласуват за тях на сайта.

В резултат на това, както и на усилията на списанието да общува със своите читатели, страницата за гласуване на Ресторант на годината бе посетена над 5000 пъти, и най-активните бохеми в страната успяха да посочат своето любимо заведение.

Петима от тях бяха изтеглени, за да получат награда: бутилка уиски Чивас спечелиха Любомир Петров Вълков, Мартин Огнянов Аргиров, Елена Владимирова Велкова, Калоян Р. Пишманов и Ваня Андреева. Нека заповядат в офиса ни на ул. Иван Вазов 9, ет. 2, да звъннат на телефон 02/9376121 или пишат на [email protected].

А кой е безспорният лидер по популярност ще научите на 10 март 2010, по време на церемонията и връчването на наградите на конкурса.

"Ресторант на годината "Бакхус " - Acqua Panna & S.Pellegrino" е сред целогодишните инициативи на екипа на списание "Бакхус" за утвърждаване на гурме културата в България.




Share Tweet Pin it Share
6 Коментара
  • Anonymous
    Златин
    00, 36, 10 Март 2010, 00:36

    Аз съм съгласен с Живко че българина няма никаква култура на хранене.За жалост е прав и за това че в голяма част от ресторантите ни оборудването е доста постно.Персонала също не е мотивиран за да се стреми да усъвършенства и развива знанията си.

    !
  • Anonymous
    Живко
    15, 48, 09 Март 2010, 15:48

    Вместо да оплюваме българските ресторанти нека всеки се замисли дали българина има някаква култура на хранене,и ако е така, да даде някакви конструктивни идей или упреци.Колко от изказващите се тук имат реални знания и умения,за да принизяват труда на работешите в този бранш.Нека не забравяме и какви средства се влагат за оборудване в нашите ресторанти и колко получават готвачите и сервитьорите.И не на последно място "качеството на продукта е пропорционално на качеството на потребителя"

    !
  • Anonymous
    Lubo
    13, 32, 09 Март 2010, 13:32

    Напълно съм съгласен с Димитър по оценката му за нивото на препоръчваните от "Бакхус" ресторанти.
    До днес не съм бил очарован от никой от тях, вкл. и от прехваленият Мезон Годе.
    Освен Виена и Рим, може да се опита и р-т Спонди в Атина, с две звезди от Мишлен и с прекрасен френски готвач. По-близо е !

    !
  • Anonymous
    Dimitar
    17, 00, 08 Март 2010, 17:00

    още веднъж ми става ясно, че в България по-голяма част от хората не разбират от ресторанти и хотели. За човек, чийто детство е преминало по добрите Балкантуристки заведения (има и такива) и после дълги години в западна Европа мога да кажа, че добрите завдения в момента са много малко и определено не са тези от списъка ви. Да не говорим, че често рецензиите ви определено звучат като платени съобщения. За мен и досега номер едно си остава Хеброс в Пловдив. Добра кухня, читаво меню и дискретно добро обслужване. В София имам няколко фаворита, но Модус, Кептън Кук или Лео'с са [...]

    Read the full comment повече от смешни. Затова напоследък след много разочарования си вземам евтин билет до Виена или Рим и се отдавам на удоволствия. Не си тровя нервите с предвзети сервитьорки, които не ядат месо, не познават вина, а накрая се цупят на 2 лв. бакшиш, защото явно не са се справили.

    !
  • Anonymous
    автор22 Февруари 2010, 11:57

    This comment has been removed by the moderator because it contained реклама & спам

  • Anonymous
    Иван
    21, 50, 18 Февруари 2010, 21:50

    А кога ще обявите и победителите сред гласуващите?

    ! Оценка
        +1

Реклама »