Ресторант на Годината 2011

Победители

Бакхус 10 юни 2011, 12:19

На 9 юни в парка на Военна академия "Г. С. Раковски" се състоя десетото официално връчване на наградите Ресторант на годината Бакхус — Acqua Panna и San Pellegrino. Стотици гости имаха възможност да направят гурме-разходка из алеите на парка, където пет отлични ресторанта и още толкова качествени винарни показваха най-доброто от себе си.

Гастрономично-винената обиколка приключи пред Беседката-сцена, където прозвучаха имената на тазгодишните победители.


Голямата награда Ресторант на годината, за която тази година се бориха четири ресторанта, отиде при Chef's на Виктор Ангелов. Призът му бе връчен от Албена Шкодрова, главен редактор на "Бакхус", както и от представителя на Аква Пана и Сан Пелегрино Филипо Мазая.


За Отлична селекция на напитките беше отличена софийската Енотека UNO, наградата прие нейният собственик, Емил Митов, заедно със сомелиера на ресторанта.


Специална грамота за иновативна винена листа получи варненският Акант руж. Отличието прие неговият управител и сомелиер Любомир Стоянов.


Шеф-готвачът Велин Великов от варненския ресторант "Мусала" стана победител в категорията за Авторска кухня. Отличието му връчи Георги Секулидис, готвачът на варненския "Капитол".


Наградата за Дебют отиде при Yonko's Family Restaurant на младия готвач Йонко Дяков от Варна. От името на Йонко, който не можа да присъства на церемонията, отличието прие Борис Цанков от варненския ресторант DiWine. Наградата връчи Елица Ангелова, изпълнителен директор на Икономедия.


За най-добро Вкусно място беше обявено френското бистро от София L'Etranger. Наградата от ръцете на Георги Ташев от пловдивския "Хеброс" получи собственикът му Оливие Рош


Leo's Pizza за втора поредна година стана Ресторант на читателите, за което на сцената се качи да благодари собственикът му, Лео.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK