Списание

В избите на британската кралица: семпло

Бакхус 29 август 2011, 17:40

"Основното, което купуваме, е или шампанско без обявена реколта (доставяно на цени далече под специалните предложения, на които съм се натъквала в супермаркетите), или относително скромни вина за големи приеми, като например сравнително евтин новозелански совиньон блан или червено бордо, от най-простите," разкри неотдавна Джансис Робинсън. Един от най-големите винени авторитети във Великобритания, тя работи в групата купувачи за кралските изби от 2003 г насам. Според думите й именно тези вина се сервират на празненствата на кралското семейство в Бъкингам и Уиндзор.

Инцидентните разточителства при посещения на държавни глави, като например отварянето на известни количества Krug и Шато Марго 1961, "сервирани с надежда да обърнат всеизвестното пренебрежение на президента Ширак към британската гастрономия", черпят запаси от друга изба – тази на правителството, обяснява Джансис Робинсън.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK