Списание

Български вина получиха 14 медала от Decanter

Бакхус 14 септември 2011, 15:57
Изключителен успех за българско вино, "От Избата" 2008 на Братя Минкови взе трофей в категорията Вино от Централна и Източна Европа над 10 евро.

Български вина взеха общо 25 награди в годишното отличаване на престижното винено списание Decanter. Сред тях се откроява трофеят за "От избата" 2008 на "Братя Минкови".

Тринайсет бронзови и сребърни медали са разпределени между Анжелус Естейт, Шато Бургозон, Домейн Бойар, Едуардо Миролио, Дамяница, Катаржина, Румелия, Санта Сара, Телиш.

Сребърните медали, общо три, са на Stallion 2009 на Анжелус Естейт, Reserve 2008 на Катаржина и Castra Rubra 2008 на Телиш.

Тази година Decanter присъди общо 118 регионални трофея. Над тях стоят единствено международните трофеи, 25 на брой. Така сред дегустиранити тази година от списанието вина, българско се нареди сред, грубо, 140-те най-добри на планетата.

Председателят на Decanter World Wine Awards и основател на Кръга на винените писатели Стивън Спъриър връчи Трофея на главния енолог на изба "Братя Минкови" Иван Бакалски, съобщиха от избата. Спъриър е определил купажа "От Избата" като "елегантно, изтънчено и добре балансирано вино с истински чар". Колежката му Анджела Мюър е определила енолозите на "Братя Минкови" като основоположници на модерния винен вкус.

Награденото вино е създадено по класическа технология и е отлежавало 20 месеца в нови 225-литрови френски барици. Винарска изба "Братя Минкови" го лансира в лимитирана селекция. То се предлага само в 15 ресторанта на страната, както и на място във винарната.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK