Гурме

Chef's

Веселина Маринова 01 февруари 2007, 16:26

Chef's се появи преди една година като първият ресторант - собственост на професионални шеф-готвачи, както и първият за изискан вкус, специално и нарочно изграден извън София - на 30 км от града, край пътя от столицата за Боровец, във вилната зона на село Пасарел. Там едва ли ще попаднете случайно. Но определено си струва да отделите една вечер за вкусно и отморяващо бягство от града.

Двамата готвачи, Виктор Ангелов и Ивайло Петков са от школата на "Шератън". Всъщност Виктор е единственият българин, стигал някога до поста главен готвач на целия хотел "Шератън". После заедно с Ивайло работили една година в "Шератън", Тирана. Точно там се родила спонтанно идеята: "Връщаме се у нас и откриваме собствен ресторант!" Подкрепил ги финансово техен приятел, Димитър Колев, който не се занимава с ресторантьорство, но явно е смел предприемач.

Елегантният ресторант за 36-40 души, с огромни витрини, през които "нахлуват" зелените гори наоколо, е място, което впечатлява с високата класа на кухнята и отношението към всеки гост. Менюто е кратко и почти не е необходимо, защото най-интересните ястия се приготвят за деня и се изписват на черна дъска, а редовните клиенти просто питат двамата шеф-готвачи какво биха им препоръчали. "Максимално вкусна кухня, максимално познаваема и интересно поднесена" - такъв е стремежът им, по думите на Виктор. Иначе кулинарията може да се определи като авторска, продуктова и фюжън.

"Гледаме храната ни да бъде най-вече сезонна, защото я приготвяме така, че да изпъкнат качествата на всеки продукт." Строгите класически правила на сервиране не са приоритет за собствениците. Те са уверени, че храната трябва да бъде поднасяна от готвачи. Защото тя е най-важната: "презентацията й, вкусът, свежестта на продуктите, отношението ни към продуктите, отношението ни към гостите и тяхното желание да идват тук заради храната."

Точно това е най-характерното за Chef's - "шефовете" посрещат гостите си като у дома и винаги са сред тях. Така у всеки клиент остава усещането, че е специално обграден от персонални грижи и му угаждат лично. Премислените до най-дребен детайл ястия се приготвят пред очите на всички. Изисканият и сдържан шик в обстановката превръща ресторанта в истинско място за отмора и наслада. За пълен релакс, преди и след обяд или вечеря може да се изпие едно питие или кафе около камината в центъра на ресторанта. Неслучайно в Chef's без резервация просто няма шанс за места. И смело можем да твърдим, че този модерен извънградски изискан ресторант бързо се превърна в осъществената мечта на неговите собственици.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK