Гурме

Cuisine noirе

текст Дария Манова, фотография Драгомир Ушев 20 декември 2010, 13:52
Петстепенното празнично меню на "Бакхус" е подготвено от Кулинарната академия в Добрич

Голямото представление на празничната вечеря може да е разточително на светлина и цветове, пъстро, пищно и изкрящо като голямо семейно събиране, като сцена от "Фани и Алекзандър". Но естетиката му може и да е друга – търсена в загадъчността на нюансите, в деликатността на една почти монохромна сцена. Срещу нейния магически, наситен с очакване фон, преживяването на вечерята започва да се развива стъпка по стъпка. С малки, предизвикателни, контролирани експлозии, като по Кубрик.

Четете цялата фотоистория в хартиеното издание, на пазара от 17 декември

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK