Гурме

Ресторант Zest

сп. Бакхус 09 октомври 2015, 15:02

Суит Хотел София
Адрес: гр. София, 1700, ул. Йордан Йосифов 1А
Резервации: +3592 445 80 30
Работно време: понеделник- неделя: 6.30ч. - 22.30ч.

Вкусна здравословна и средиземноморска кухня и прекрасна гледка към Витоша са сред предимствата на панорамния ресторант "Зест", разположен на последния етаж на хотела.

Авторското меню ще опитате сред модерен дизайн и свежи цветове, които доминират в интериора. Предложенията и тук са в унисон със сезона и залагат на типично есенни продукти като цвекло, ядки, гъби и билки.

Четиристепенното меню на ресторанта започва със салата с нежен бейби спанак, гръцко сирене фета, червено цвекло и печени орехи. Хрупкавите картофени брускети с прошуто са подправени с ароматни подправки – мащерка и босилек. Основното ястие е пилешко роле с пъстра лънка от топено сирене, домат и маслини, поднесено с гъбен сос и запечено картофено пюре. Завършваме с плодово суфле с портокал и ягодов сос.

Image and video hosting by TinyPic

Обедно и вечерно

Меню, цена 39 лв.

Цената включва консумация по 125 мл от вид вино CONO SUR RESERVA ESPECIAL SAUVIGNON BLANC 2014 и CONO SUR RESERVA ESPECIAL PINOT NOIR 2013, 50 мл аперитив (водка Beluga) / 30 мл дижестив (коняк Hennessy Fine de Cognac), дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino.

Салата: Салата с бейби спанак, сирене Фета, червено цвекло и печени орехи

Топло предястие: Хрупкави картофени брускети с Прошуто, мащерка и босилек

Основно: Пилешко роле с пъстра плънка от топено сирене, домат и маслини, поднесено с гъбен сос и запеченo картофено пюре

Десерт: Плодово суфле с портокал и ягодов сос

Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK