Събития

Ресторант Come Prima

сп. Бакхус 09 октомври 2015, 14:56

Кемпински Хотел Гранд Арена Банско
Адрес: 2770 Банско, ул. Пирин 96
за резервации: +359 884 904 221
www.kempinski.com/bansko
работно време: пон-нед, 12:30 – 23:00ч.

Новината в ресторанта на хотела в Банско Come Prima е шеф Кирил Кокошаров.

С десетгодишен опит в родни и чуждестранни кухни, младият майстор обича да експериментира, а за авторското си меню се е спрял на подбрана селекция от различни региони на Средиземноморието: Кипър, Гърция, Италия и Мароко.

За предястие шеф Кокошаров е избрал карпачо от октопод със средиземноморски сумак, поднесено с полска салата, овкусена с малинов винегрет от Херес. Предястието включва равиоли с тиква и орехи, сервирани със сос от естрагон и масло, поръсени с черна вулканична сол от Кипър. Преди основното ястие се освежаваме със сорбе с ананас и розов пипер и продължаваме с еленско месо, поднесено с ризото с Кианти, зелени аспержи, арамелизиран шалот и сос демиглас. Финал на това пътуване за сетивата слага чийзкейкът с гръцко кисело мляко и Мастиха, сервиран с поширани с узо смокини.


 Image and video hosting by TinyPic

Вечерно

Меню, цена 71 лв.

Цената включва консумация по 125 мл от вид вино CONO SUR RESERVA ESPECIAL SAUVIGNON BLANC 2014 и CONO SUR RESERVA ESPECIAL PINOT NOIR 2013, 50 мл аперитив (водка Beluga) / 30 мл дижестив (коняк Hennessy Fine de Cognac), дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino.

Предястие: Карпачо от октопод със средиземноморски сумак, поднесено с полска салата, овкусена с малинов винегрет от Херез

Carpaccio of Octopus with Mediterranean Sumac, Lamb’s Lettuce and Raspberry Jerez Vinaigrette

Паста: Равиоли с тиква и орехи, сервирани със сос от естрагон и масло и поръсени с черна вулканична сол от Кипър

Butternut Squash and Walnut Ravioli served with Tarragon Butter Sauce and Cyprus Black Lava Salt

Сорбе: Сорбе с ананас и розов пипер

Pineapple and Pink Peppercorn Sorbet

Основно: Приготвено на тих огън филе от елен, поднесено с ризото с Кианти, зелени аспержи, карамелизиран шалот и сос Демиглас

Slow cooked Venison Fillet with Chianti Risotto, Green Asparagus, Caramelized Shallots and Demi-glace sauce

Десерт: Чийзкейк с гръцко кисело мляко и Мастиха, сервиран с поширани с узо смокини

Greek Yogurt and Mastiha Cheesecake served with Ouzo-poached Figs

Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK