Вина

Десет топ винени бара в Щатите

"Бакхус" 01 май 2007, 20:04

Divine Bar
Ню Йорк

Ако има прототип на модерен винен бар в Манхатън, то това вероятно е Divine Bar. Заведенията са две: в източната и в западната част на острова. Divine Bar се гордее с оригиналния си стил - еклектичен и шикозен.
Източният бар се представя като ретро-модерен. Успява да помири "Алиса в страната на чудесата" с тухлени стени, осветление в кобалтово синьо, стоманен блясък, камини и луксозни канапета тапицирани в кадифе. Въпреки че може да звучи като несъвместима мешавица, истината е, че е сполучлива.

Заведението на западния бряг също не е безразлично към съжителството на различните стилове. Там червеното осветление контрастира с портокаловите стени и зебровите табуретки на бара, за да се получи едно също уникално пространство
Но и извън дизайна, Divine Bar дава достатъчно причини да се отбиеш. Винената карта е изключително богата, а е и дълъг и разнообразен списъкът от вина, предлагани на чаша, както и на flight (дегустационно меню от четири чаши). Мезетата в Divine също са страхотни. Не е за изпускане омара с кейджън подправки поднесен с "охлюви" от царевица, или букет от средиземноморски маслини, с хумус от чесън и малки лукчета, крем от лимон и фета, заедно с препечени триъгълничета от питка.

Morrell Wine Bar
Ню Йорк

Morrell представя Стария свят вписан в новата мода на винените барове. Това е класическо и сериозно място за дегустации, което се намира в Rockefeller Center и е надвесен над прочутата пързалка за кънки. Тук е идеалното място за разтоварване и отмора след шопинг тур в Манхатън.

Филиал на Morrell & Co. Wine Emporium, който е почти 60 години в бизнеса, Morrell Wine Bar предлага повече от 2000 вина на бутилка и 150 - на чаша. Някои от най-добрите вина на Morrell се продават по 6000$ бутилката и 75$ - чашата. Един добър винен бар не може без симелиери, а тези в Morrell са истински експерти в работата си.

В менюто на Morrell ще намерите и различни вкусни ястия, всяко от които е замислено като добра компания за определени вина. Двойният сандвич с гъши дроб и конфи от порто е класика за бара, но не бива да се пропускат пушените гърди от патица от долината на Хъдсън с редукция от петит сира.

Rouge
Филаделфия

Rouge е място вдъхновено предимно от Франция: примамливо и уютно през зимата и с тераса през летните вечери. Добавя своята кокетна обстановка към френските ястия и вина. Освен това предлага вина, специално подбрани да подчертават деликатните нюанси на класическата и съвременната френска кухня, в ястия като печено пиле с бял трюфел и картофено пюре, традиционното филе с картофи и тартар от тон с джинджифил.
Интересното е, че Rouge събира всякакви хора от цяла Филаделфия - от по-тежки клиенти, които идват да вечерят, до младежи за по чаша вино.

City Cellar
Уест Палм бийч (Флорида)

City Cellar е модерен средиземноморски ресторант с очарователна тераса, която гледа към фонтаните в двора на City Place. Всъщност обаче интериорът е онзи, който го прави наистина забележителен. Интересният баланс между дървените и стоманени повърхности създава впечатление за вътрешност на изба. Прекрасният салон открива изцяло хладилните рафтове с вино на City Cellar, които се простират от тавана до пода, а също и избата, започваща зад основния бар. Картата с вината също е впечатляваща. Компания им прави средиземноморско меню, което предлага например лаврак или фарфале с пиле.

Mercy Wine Bar
Далас

В сърцето на Тексас има място за дегустация на вино, в което е обявено: "Не се притеснявайте за чашата." Това е Mercy Wine Bar - заведение, което те обгръща с топлата си и уютна атмосфера, в която клиентите вечерят на маси или пък се излягат по дивани и удобни кресла. Смисълът на Mercy е да се изживее пълноценно виното. Картата му е мека казано могъща. Понякога селекцията от бутилки шампанско, които могат да се опитат на чаша достига 100. А ако някой предпочита бира, няма да му се сърдят - напротив, предлага се избор от около 20 марки. Сервитьорите на Mercy ще ви помогнат при избора на вино към всяко от ястията в менюто. Тук се отдава предпочитание към малките порции, които подчертават качествата на страхотните вина от картата. Една от емблемите на Mercy е сиренето, което се поднася със сушени плодове, круши, ябълки, грозде, шамфъстък, маслини и солени бисквити.

Kazimierz World Wine Bar
Скотсдейл (Аризона)

Ако имате време да посетите само един винен бар в американския Югозапад, добре е това да бъде Kazimierz World Wine Bar. Отличаван с различни награди от престижното списание Wine Spectator, Kazimierz предлага над 2 900 различни вина, между които и доста необичайни бутилки. Можете да избирате между червени португалски, странни либийски (ливански) купажи, десертни вина от Аризона и вина от малки производители и бутикови изби. "Живеем в голяма планета, пълна с изключителни вина", казват собствениците на Kazimierz, и по тази причина търсят, наред с известните изби, продуктите на непознати производители.

Атмосферата в Kazimierz е луксозна и удобна, с канапета и столове в цветовете на лозята и каменни стени омекотявани от светлината на свещите. Музиката е смесица от джаз и етнически ритми. Еклектичното меню включва примерно свежи ябълки с горгонзола, рукола, орехи и печен червен лук или пък пилешки дроб с пате от шамфъстък, а също и лятна брускета с жълта тиква, червени чушки и маслини. Ако пък сте решили да се отдадете на капризите си, можете да се отбиете в съседната врата, водеща към ресторант Sea Saw - хибрид между тапас и суши бар. Там можете да се насладите на всички деликатеси на японската фюжън кухня, сервирани със студено саке.

Grape Street Café
Лас Вегас

Grape Street Café в Лас Вегас е толкова популярен винен бар, че е обичайно да се види отвън опашка от хора, които чакат търпеливо да влязат. Тази гледка не бива да ви разубеждава: ако влезете, това средиземноморско място не може да не ви очарова. Интериорът е в стил вдъхновен от винарските изби. Стените са тухлени, покривът - открит, камари от кашони вино, циментов под, желязна решетка във формата на лозница, която пълзи по бара, както и дизайнерски маси и столове. В Grape Street центърът, разбира се, е виното. Има избор между 75 - 90 марки за дегустация на чаша, а бутилки могат да се избират от нормалната карта или от резервите. Към тези забележителни вина предлагат избор от предястия като баница от бри на фурна и основни ястия като сьомга на скара или агнешки котлети.

Madeleine's Restaurant & Wine Bistro
Пасадена (Калифорния)

Секретна военна инсталация на армията на САЩ, из която се е разхождал Албърт Айнщайн, е последното място, което човек очаква да види модернизирано и превърнато във винен бар и ресторант. Точно такъв обаче е случаят с историческата сграда Cheesewright Building, където се намира Madeleine's Restaurant & Wine Bistro.

В интериора тъмночервеното, цветът горчица и златистите тонове превръщат основния салон в топло и театрално място, а усещането се допълва от висок таван с греди и огромна каменна камина. Шеф в кухнята на Madeleine's е ветеранът-готвач от Пасадена Клод Белтран. Менюто му включва миди Сен Жак с компот от праз и шафранов сос; рак и японска салата от краставици с винегрет мисо-трюфел, или бон филе от елен поднесено с ризото от ечемик и черен сос от каберне совиньо. Комбинирайте някое от тези вълшебни ястия с едно от вината от интересната селекция на Madeleine's.

A.O.C.
Лос Анжелис (Калифорния)

A.O.C. е новото модерно място за вино на западния бряг. В модерния и елегантен интериор могат да се опитат предложения от обширната карта от вина и мини-ястия със средиземноморско влияние, а цялостното изживяване е незабравимо.
A.O.C. предлага над 50 вина на бутилка, кана, flight (дегустационно меню от четири чаши) и на чаша. Не бива да се пропуска и храната на A.O.C. - тя включва чудесни ястия от зеленчуци, риба или месо. Ястието от австралийско синьо сирене "Ревящите 40" върви добре с мощно червено вино, а сред другите ястия има например агнешки шишчета със зелен сос в мексикански стил или треска с картофи залети с бешамел.

The Bubble Lounge
Сан Франсиско (Калифорния)

Bubble Lounge е едно от онези нощни заведения в Сан Франциско, които са на гребена на модната вълна. Намира се в историческата част на улица "Монтгомери" близо до Норт бийч, финансовия квартал и "Юниън скуер". Bubble Lounge е първият винен бар на Западния бряг, предложил голяма селекция от пенливи вина от цял свят.

Както подсказва името му ("салон на мехурчетата"), тук на фокус са вината от Шампан и всички останали пенливи вина и целта е да се развенчае мита, че това са вина само за специални случаи. С много енергия и познания е съставена листа от над 300 марки. Дори украсата на интериора е вдъхновена от шампанското: стените са декорирани с предмети и художествени произведения свързани с него, а свръхлуксозните столове и изящните маси от мрамор и махагон създават впечатление като за голяма бутилка шампанско.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK