Вина

Австралийско лозе в центъра на Лондон

Бакхус 24 юли 2008, 12:52
Нийл МакГуиган
Брайън МакГуиган

Временното мини-лозе беше разположено в Броудгейт Арена, близо до Ливерпул Стрийт.
На 8 юли лозарската ПР-инсталация беше открита за журналисти, които бяха посрещнати от Брайън МакГуиган, шеф на компанията и брат му - Нийл МакГуиган, производствен мениджър. Двамата винари говориха за плановете на McGuigan Wines да лансират във Великобритания и в Европа на техните вина от пино гриджо, сорт познат на европейската публика, но не и с австралийски произход, Тези вина, както и останалите, които бяха представени на необикновената маркетинг-кампания се вписват в "предсказанията" на фирмата, че бъдещето принадлежи на нискоалкохолните (до 12,5 %) и с флорален характер вина. За да докажат тези твърдения McGuigan Wines възнамеряват да засадят над 1000 ха с все още , но очевидно не за дълго, необичайни за Зеления континент сортове като гевюртцтраминер, мускат, вионие, албариньо и вердехо.
Компанията е вторият по големина собственик на лозя в Австралия, като макар да притежават насаждения по цялата територия на страната, те са най-много в традиционните винени области Хънтър Вали, Мъджий и Бароса Вали, .
Австралийското лозе в Лондон беше отворено за публиката на 9 юли, когато ценители и чисто любознателни посетители имаха възможността да дегустират новите вина на Мак Гуиган, да поговорят за тях помежду си или с представители на компанията. Програмата продължи и следващите два дни. Събитието беше официално закрито на 11 юли, като лозовите насаждения, които благодарение на лондонския дъжд забележимо се развиха, за съжаление на жителите и гостите на града просто изчезнаха.
Плановете на компанията са да продължат тази идея, първоначално реализирана през миналия декември в Сидни, и в други големи градове в Европа и САЩ.
Макар McGuigan Wines да е създадена едва през 1992 г. винарската династия МакГуиган има опит и традиция във винопроизводството повече от 80 години. В момента компанията управлява 5 изби, всяка със своя специфична задача, така че McGuigan Wines да имат възможността да осигурят изключително разнообразни продукти както за австралийския, така и за чуждестранните пазари.
Благодарение на Профтрейд ООД вината на McGuigan Wines са вече достъпни и в България.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK