Вина

OMG!

Марина Караконова 10 септември 2015, 02:31

След кратко отлагане, вече е официално потвърдено: премиерата на многоочакваното продължение на SOMM ще е през ноември. Филмът ще бъде показан за първи път на Филмовия фестивал "Напа вали", който е между 11 и 15 ноември в Юнтвил, Калифорния. 

Продължението на документалния филм на Джейсън Уайз от 2013 г. се казва Somm: Into the Bottle.

Първата част, Somm, разказа за огромния стрес при взимането на драконовския изпит за Master Sommelier. Втората част ще е посветена на самото вино, и най-вече – на неговото  правене. Ще видим какво се случва на едно гроздово зърно по пътя му от лозето до бутилката, как се определя цената на тази бутилка, и как старее виното в нея. Ще станем свидетели и на отварянето на едни от най-редките бутилки в света. Създателите на филма обещават "невиждани и непоказнави неща до сега".  

В ивтервю за Wine Enthusiast Джейсън Уайз казва: "Започваме с една двойка, която влиза в ресторант, и й подават онзи безкраен и толкова объркващ винен лист. Всички сме преживявали това в някакъв момент."

И още: "тук са римляните, Сухият режим, Световните войни... до земетресението в Напа".

Ето и тийзърът за филма, заедно с коментарите, които се свеждат до възклицанията "OMG! Can’t wait!"

На фестивала Napa Valley ще бъдат показани над 120 независими продукции. 

Все пак – още търпение. Засега информацията е, че филмът ще тръгне по кината в Щатите в началото на 2016 г. Но нека не забравяме и че Somm беше пуснат първо в iTunes, и окончателната стратегия за разпространението на продължението му още не е известна.    

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK