Стрийтфест Ресторанти

Бакхус & Kaufland

Бакхус 18 септември 2017, 16:41
StrEAT fest На StrEAT Fest трима гост-готвачи на щанда на Бакхус&Kaufland ще ви отведат до различни кулинарни дестинации със свои фестивални рецепти, приготвени на място с подбрани свежи и качествени продукти, предоставени от Кауфланд.

Кой какво ще готви:

➢ 10:00 - 12:30 ч.: София Йотова (foodieboulevard.com)

➢ 12:30 - 2:30 ч.: Сандомакс (http://streetkitchen.bg/)

➢ 14:30 - 19:30 ч.: Митко Шопов и Рианти Нур Айни (кулинарно училище foodconnection.bg)

Запознайте се с тях и вижте какво ще готвят >>>>>
Коя е София и какво ще готви на StrEAT Fest?

Меню Стрийт Закуска:
✸ Хапки Трикольор
✸ Мини палачинки

***
София Йотова е кулинарен ентусиаст и любител кулинар, блогър, презентатор, организатор на практически работилници със семинарен характер, посланик на инициативата на Джейми Оливър Food Revolution и пламенен активист в подкрепа култивирането на зравословни навици у хора на всякаква възраст.
Кой е Сандо и какво ще готви на StrEAT Fest?

Стрийт Меню:
✸ Чили Кон Карне такос с пикантна салса и див лук
✸ Такос с кълцано пилешко, джинджифил, сладко лют сос и лайм
✸ Домашен тортила чипс с гурме сол и два дипа

***
Сандомакс (a.k.a. Алeксандър Кюркиев) е един от първите професионални скейтъри в България и от години успешно развива тази култура на родна почва. Другата му страст е не по-малко екстремна, но по един съвсем различен начин - лютото. С комбинирана сила от няколко стотин хиляди сковила, сосовете му Chilli Hills, произведени от сосбствени насаждения, вече от няколко години помагат на българина да преоткрие богатството на лютата кухня. Дългогодишният му опит в организиране на събития го провокират да основе и Chilli Hills Street Kitchen, заедно с партньора му Георги Данчев a.k.a Жоро Бонбона.
Сандо беше и гост-готвач на последната вечеря на Бакхус - Стрийт Фууд Гурме.
Кой е Митко Шопов и какво ще готви на StrEAT Fest?

Меню Испания:
✸ Pulpo a la gallega con salsa de ajo y perejil - октопод по галисийски с магданозено-чеснов сос
✸ Tosta verde con peras, parmesano y anchoas – брускета с песто, круша, пармезан и аншоа
✸ Rillete de salmón ahumado y mayonesa al curry – рийет с пушена сьомга и домашна майонеза с къри
✸ Mousse de chocolate al aceite de oliva y sal Maldon - шоколадов мус с зехтин и сол Maldon

***
Димитър Шопов e създател и шеф-инструктор на космополитното кулинарно училище Food Connection, което събира едни от най-интересните кулинарни личности под един покрив. Самият Митко е експерт по Средиземноморска кухня и богатата испанска кулинарна традиция е негова първа природа. Историята му е дълга, пълна с вкусни пътешествия, кулинарни експерименти и много приятелства.
Митко e бил и два пъти гост-готвач на Бакхус вечери.
Коя е Рианти Нур Айни и какво ще готви на StrEAT Fest?

Меню Индонезия:
✸ Рънданг /телешко с кокосово мляко/ с гарнитура варен бял ориз
✸ Орак арик /пилешко с подправки и зеленчуци/ с гарнитура варен жълт ориз.
✸ Зелени палачинки

***
Яти, живее в България от далечната 1993, а три години по-късно отваря и първия индонезийски ресторант и е главен готвач в него. През годините е работила в различни заведения, предлагащи българска и европейска кухня, а днес провежда редица кулинарни курсове във Food Connection, които се радват на голям успех.


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK