Стрийтфест Вино и Бира

Вила Мелник

Бакхус 08 септември 2017, 10:06
StrEAT fest Тези, които познават Вила Мелник и техните вина, знаят, че това е една от "най-българските" изби. Семейството се гордее с местния си произход, с връзката си със земята и виното, с наследството на региона и иска да възроди славата на локалните сортове - широка мелнишка лоза и дъщерните й мелник 55, руен, сандански мискет.

Всичко за Бакхус StrEAT Fest вижте тук.
Постиженията на избата сочат, че мисията е възможна, ако имаш цел и работиш за нея и гостоприемното семейство Зикатанови правят точно това. Никола и Любка, дъщеря им Милица и синът им Алекси създават избата и голямото и интересно портфолио, организирано в три серии: Family са по-непретенциозни вина без дъб; Bergule включва едносортови вина и купажи, лежали само в бъчви второ и трето зареждане, което им дава комплексност, но и запазва подовостта им; Високата серия AplauZ са предимно едносортови вина с повече дъб и голям потенциал да се развиват и отлежават.

Всичко за Бакхус StrEAT Fest вижте тук.
Какво ще предлагаме на StrEAT Fest:

✤ Оранжево - Номер едно специално вино на България според DiVino.bg и сребърен медалист на Concours Mondial du Bruxelles!
✤ Бергуле Виониe&Шардоне
✤ Бергуле Розе
✤ Бергуле Кюве - двоен златен медалист - Злато от Concours Mondial du Bruxelles и от International Wine Contest Bucharest. Също има награда за вино с най-добро съотношение цена-качество - BEST BUY според DiVino.bg
✤ Бергуле Мавруд - ние сме единствените в Мелнишкия регион, които отглеждат мавруд и той е уникален!
✤ Аплауз Мелник 55 - един от емблематичните сортове за региона; Отлежавал 18 месеца в бъчва, заслужаващ аплодисменти за упоритата работа на лозарите и винарите!
✤ Аплауз Каберне Совиньон - най-награждаваното вино на избата

Всичко за Бакхус StrEAT Fest вижте тук.
Всеки е добре дошъл да опита на място вината им сред омагьосващата 360-градусова гледка към изгасналия вулкан "Кожух", планините Огражден, Беласица, Славянка и величествения Пирин с част от Мелнишките пирамиди, където се намира вкопаната в хълма бяла винарна и хладните й тунели. Но засега, "Бакхус" покани Вила Мелник да изкара от трезора си най-добрата селекция за StrEAT Fest-а и да пренесе духът на долината на Струма в сърцето на София.

Всичко за Бакхус StrEAT Fest вижте тук.


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK