Стрийтфест Вино и Бира

Винарска изба Боровица

Бакхус 08 септември 2017, 10:03
StrEAT fest Сгушена сред белоградчишките скали и намираща се в близост до едноименното село, "Винарска изба Боровица" е ориентирана предимно към създаването на ограничени партиди вина с изявен характер и носещи спецификата на тероара, а Северозападна България е регион, който предлага добри възможности за получаване на грозде и вино с отличителни характеристики.

Всичко за Бакхус StrEAT Fest вижте тук.
Поради ограничените количества на преработваното грозде, произвежданите във ВИ "Боровица" тихи и естествено пенливи вина са със силно изявен характер. Една част от лозята са разположени под известните белоградчишки скали върху червена песъкливо-камениста почва.

Всичко за Бакхус StrEAT Fest вижте тук.
Колекциите "Borovitza" и "Great terroirs" са предимно от сортови вина шардоне, рикат, гъмза, букет, мерло, каберне совиньон и пино ноар. Гроздето е отгледано в избрани лозя и вината носят така специфичната за региона свежест и минералност.

Вината се произвеждат с минимална намеса, без добавянето на сулфити и внимателно подбиране на препаратите, които се използват в лозето.

Всичко за Бакхус StrEAT Fest вижте тук.
Независимо от малкия размер, тук се правят вина, нито едно от които не прилича на някое друго. Дори и в рамките на едно лозе, те могат да са напълно различни. При отлежаването също има множество вариации – в бъчви от френски, американски и български дъб, а времето за отлежаване също е различно. Вината от едноименната серия на ВИ "Боровица" имат и остроумни имена – на бабата, която сама гледа лозето си, тъй като децата и са в града (Granny), "Cuveé Bella Rada" от името на селото, в землището на което се намира старото лозе и т.н.

Всичко за Бакхус StrEAT Fest вижте тук.


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK