Стрийтфест Вино и Бира

Винарна Загрей

Бакхус 08 септември 2017, 09:05
StrEAT fest "Целта ни е маврудът все повече да присъства на чуждия пазар. Вяваме, че това има смисъл да доказваме. В цял свят правят каберне, в това няма нищо магнетично. В Европа всички акцентират на местните сортове." Това беше споделила за Бакхус преди 6 години главният технолог на винарна "Загрей" Татяна Стефанова. И докато тогава акцентирането на местни сортове все още се считаше за странно от много хора във винения бранш, то днес семейство Костадинови берат плодовете на стратегията си и продължават да доказват високите качества на българските сортове.

Всичко за Бакхус StrEAT Fest вижте тук.
Пътят на винарна "Загрей" започва през есента на 1998 г. в село Виница, община Първомай. Тази част на Горнотракийската низина има изключително благоприятни условия за отглеждане на грозде. "Загрей" разполага със 120 хектара собствени масиви, разположени около самата винарна, като те са само червени сортове - мавруд, каберне совиньон, сира и мерло.

Всичко за Бакхус StrEAT Fest вижте тук.
От 2010 г. лозята получават сертификация за биологично производство според нормативите на Европейския Съюз, като стремежът на екипа е да постигнат по-високо качество с мисълта за съхранение на природата.

Отличителната черта на "Загрей" е маврудът и широкото разнообразие от вина, което предлагат: от бялото вино от мавруд, през розето от мавруд и перлата в короната им - Vinica - направеното по технология, наподобяваща италианското Амароне. Vinica Mavrud 2013 получи първо място в последната класация на списание DiVino Top 50 за 2016 г.

Всичко за Бакхус StrEAT Fest вижте тук.
Всичко за Бакхус StrEAT Fest вижте тук. Всичко за Бакхус StrEAT Fest вижте тук.

09

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK