Стрийтфест Вино и Бира

Шато Коларово

Бакхус 28 май 2018, 16:20
StrEAT fest Шато Коларово е малка бутикова изба, основана през 2009 г. Разположена е сред югозападните склонове на Сакар планина, в близост до град Харманли и носи името на селото, в което се намира. Притежава 20 ха собствени, отлично поддържани лозя, от сортовете Мерло, Каберне совиньон, Каберне фран, Сира, Пти Вердо ,Малбек,Гренаш,Мурведр,Вионие,Тамянка. Годишно произвежда около 50 000 бутилки вино, разпределени в къси бутикови серии, но винаги мощни, с мек южен характер, зрял плод и опушени нотки.

Собственик на винарната е Стоян Стоянов, бизнесмен от Стара Загора, ревностен почитател на виното и голям любител на конете. Когато реституцията на семейните лозя го отвежда в Южен Сакар, той решава да възроди семейните традици, закупува старата мандра в с. Коларово и я преустройва във винарна. Енолог е Илиана Коева, завършила ВХВП в гр. Пловдив и специализирала в Сонома, Калифорния. Тя работи за Шато Коларово от самото начало, от времето, когато избата се "поместваше" само в проектната папка.

Всичко за Bacchus StrEAT Fest 2 вижте тук.

Купете онлайн билет от тук:
На Bacchus StrEAT Fest 2 ще намерите:

✤ Вионие 2015 - 8 лв.
✤ Ахал бял 2015 - 8 лв
✤ Ахал розе 2015 - 8 лв
✤ Thracian 2015 Каберне совиньон § Малбек - 8 лв
✤ Megalit Merlot 2012 - 15.00 лв.
✤ Megalit Syrah 2013 - 15.00 лв.
✤ Megalit Cabernet Sauvignon 2013 - 15.00 лв
✤ Megalit Cabernet franc 2015 - 15.00 лв

Всичко за Bacchus StrEAT Fest 2 вижте тук.

КУПЕТЕ БИЛЕТ ОНЛАЙН »
Избата се представя на пазара с няколко бранда. Чисто сортовите вина са с марка "Шато Коларово" - Мерло, Каберне совиньон и Сира. Купажните вина са с брандовете "Ахал" и специалната селекция "СКС". Името "Ахал" е съкратено от Ахал-Теке, което означава "небесен, божествен кон". Собственикът на винарната е и собственик на единствения жребец от породата Ахал-Теке в България. Серия "Мегалит" е изцяло от чисто сортови резерви, отлежавали между 12 и 18 месеца във френски бъчви, първо и второ зареждане.

Стремежът на екипа на ВИ "Шато Коларово" към индивидуалност и постоянство в качеството на вината е отличен с десетки медали от престижни международни конкурси във Франция, Великобритания, Германия, Белгия, Португалия и Канада.

Избата е част от Асоциацията на независимите лозаро-винари.

Всичко за Bacchus StrEAT Fest 2 вижте тук.

КУПЕТЕ БИЛЕТ ОНЛАЙН »
Всичко за Bacchus StrEAT Fest 2 вижте тук.

КУПЕТЕ БИЛЕТ ОНЛАЙН »


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK