С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Събитие

Седмица на Азиатската кухня на сп. Бакхус, 30 март – 05 април 2015

сп. Бакхус
23 Март 2015, 11:31, 8536 прочитания
Share Tweet Pin it Share

Пролетта е времето, когато започваме да пътуваме по-често и до по-далечни места. Светът става по-гостоприемен и любвеобилен, а ние – по-нетърпеливи за приключения. Затова решихме поредната Седмица на ресторантите на "Бакхус" да бъде на тема "Азия".
Четири столични и два бургаски ресторанта приеха предизвикателството да подготвят изискано кулинарно пътешествие до континента, който понякога чувстваме толкова близък и познат, а друг път ни изглежда безкрайно далечен и нереален.

Срещу билет от около 40 лева имате възможност да посетите Пакистан (пилешко тандури), Корея (кимчи), Индонезия (ципура с манго и ананас), Китай (личи), Япония (суши), Тайланд (супа том ям кунг със скариди и кокосово мляко), Турция (казан диби), Филипините (Сан ривал), Индия (таджар халва) или Иран (оризов пудинг с кардамон). Това са само част от ястията, които можете да опитате в рамките на седем дни, така че сложете в куфара си добрия апетит и се подгответе за дълго, вкусно и уханно пътешествие.
През седмицата от 30 март до 5 април Азия ще бъде на една вилица (пръчица) разстояние.

ОБАДЕТЕ СЕ ДИРЕКТНО НА РЕСТОРАНТА И НАПРАВЕТЕ СВОЯТА РЕЗЕРВАЦИЯ.

Партньорите на събитието са:

Дегустационните води Acqua Panna & S.Pellegrino, които отдавна изследват съчетаемостта на своите води с вината, които дегустираме, предоставени от Авенди ООД.
ВИНАТА
са предоставени от Винарска Изба "Братя Минкови":
Le Photographe Rheinrielisng 2011

Le Photographe Pinot Noir 2013


Аперитивът
е предоставен от Геслин ООД:
ракия Yeni Raki

Дижестивът е предоставен от Авенди ООД:
КОНЯК Hennessy Fine de Cognac



Incanto pizza & seafood

title

гр. Бургас, пл. Баба Ганка 4

за резервации: 056 / 82 12 21; 0892 693157

http://incanto.bg/

работно време: пон-нед, 10:00ч. – 00:00ч.

 

Вечеря

 

Меню, цена 40 лв.

 

Цената включва консумация по 125 мл от вид вино Le Photographe Rheinrielisng 2011 и Le Photographe Pinot Noir 2013, 50 мл аперитив Yeni Raki / 30 мл дижестив коняк Hennessy Fine de Cognac, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino.

 

Предястие: Композиция от суши хапки: Нигири тамаго, Маки суши, Ура маки, Чираши суши, Хару.

(преход) Сорбе от лайм и джинджифил




Основно: Филета от риба Камбала и лобстер върху желиран "Юзо" сос в съчетание с "Гьоза".




Десерт: "Драконов нокът" - трио от вкусове на личи,кестени и шам-фъстък, обвити в сфери и декорирани с малини и боровинки.



Ресторант Магус

title

София, 1172, ж.к. Дианабад, ул. Ловен парк 3

за резервации: +359 885 80 80 92

http://www.magus-experience.bg/

работно време: Понеделник - Неделя 11:00ч. - 23:00ч.

 

Обедно и Вечерно

 

Меню, цена 40 лв.

 

Цената включва консумация по 125 мл от вид вино Le Photographe Rheinrielisng 2011 и Le Photographe Pinot Noir 2013, 50 мл аперитив Yeni Raki / 30 мл дижестив коняк Hennessy Fine de Cognac, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino.

 

Супа: Тай супа Том Ям Кунг със скариди и кокосово мляко




Основно: Тай зелено къри със свинско, босилек и патладжан, поднесено със басмати ориз




Десерт: Мус от млечен шоколад и черен сусам, юзу кремю с бананови листа, сабле с Мача чай, крем от манго и джинджър.



Ресторант и Бар Модерато

title

София, кв.Изток, ул.Атанас Далчев 6

за резервации: 0888414748

www.fpihotels.com

работно време: Понеделник – Неделя, 9:00-24:00 ч

 

Обяд и Вечеря

 

Меню, цена 39 лв.

 

Цената включва консумация по 125 мл от вид вино Le Photographe Rheinrielisng 2011 и Le Photographe Pinot Noir 2013, 50 мл аперитив Yeni Raki / 30 мл дижестив коняк Hennessy Fine de Cognac, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino.

 

 

Салата: Традиционна Салата " Раита"

/кисело мляко, домат, лук, краставица и характерни подправки/



Сервира се с Алу Паратха - пита

Основно: Пиле с къри и кашу с гарнитури: лимонов ориз,хари кадду сабзи (тиквички), доматено чътни, лют манго сос.





Комбинация от три десерта: Рава ладду, Таджар халва, Дудх севиан


Ресторант Таланти София

title

София 1142, ул. Петър Берон 9 (в района на НДК)

за резервации: 02/421 9068

http://restauranttalents.bg/;

https://www.facebook.com/restauranttalents

работно време: от Понеделник до Събота: 11:00 – 22:00 часа

 

Вечеря

(от 16:00 до 22:00 ч)

 

Меню, цена 36 лв.

Цената включва консумация по 125 мл от вид вино Le Photographe Rheinrielisng 2011 и Le Photographe Pinot Noir 2013, 50 мл аперитив Yeni Raki / 30 мл дижестив коняк Hennessy Fine de Cognac, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino.

 

Супа: Кокосова супа с миди Сен Жак – лимонова трева, джинджифил, масло, кефир, кориандър

Coconut soup with Scallops – lemon grass, ginger, butter, kaffir, coriander

 

Предястие: Скариди "Тод Мон Пла" с релиш от краставици -зелен боб, чесън, лайм, рибен сос, мента, червени люти чушки и кориандър.

Shrimp Tod Mon Pla with Cucumber Relish – French beans, garlic, lime, fish sauce, mint, red chili peppers, coriander

 


Основно: Патешко къри, ориз и чатни от ананас – чесън, палмова захар, тамаринд, кокосово мляко, шалот и червено къри.

Duck curry with steamed rice and Pineapple Chutney – garlic, palm sugar, tamarind, coconut milk, shallot, and red curry




Десерт: Санс ривал със сорбе от личи – лешници, масло, яйца.

Sans rival with Lychee sorbet – hazelnuts, butter, eggs

Ресторант Розе

title

гр. Бургас, Бургас ул.Богориди № 19

резервации: 0885/855 099

работно време: понеделник- неделя: 08:00ч - 23.30ч

Вечеря

 

Меню, цена 40 лв.

 

Цената включва консумация по 125 мл от вид вино Le Photographe Rheinrielisng 2011 и Le Photographe Pinot Noir 2013, 50 мл аперитив Yeni Raki / 30 мл дижестив коняк Hennessy Fine de Cognac и дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino.

 

Салата: Кимчи от ряпа, зеле и солени скариди (Корея)





Предястие: Къри от ципура с манго и ананас (Индонезия)





Основно: Пилешко тандури с краставици и ментов Райта сос (Пакистан)

Десерт: Оризов пудинг с кардамом и шам фъстък със сладолед от шафран и кисело мляко (Иран)