С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Събитие

Джим Мъри пристига за първото уиски шоу в Пловдив

Бакхус
29 Октомври 2018, 16:55, 33023 прочитания
Share Tweet Pin it Share

За първи път България ще стане домакин на Old & Rare Whisky Show. Датите са 9, 10 и 11 ноември, градът е Пловдив. Специален гост на събитието е авторът на Whisky Biblе - уиски критик и консултант Джим Мъри.
Досега такова шоу е провеждано само в Лондон и Глазгоу.
В центъра на събитието е представянето и дегустация на стари и редки за съвременния пазар ултра класни или с рядък стил уискита, както и върху производствените им техники и практики.
Old & Rare Whisky Show Plovdiv 2018 ще се проведе в хотел "Империал", където ще могат да се опитат над 200 различни редки и стари екземпляри от най-висока класа. Става дума за уискита, бутилирани преди над 40 години, лимитирани релийзи, особено редки бутилки с колекционерска стойност, както и предложения на независими бутилировачи.
Дегустациооното количество е 10 мл. с цена, различна за всяко уиски.
Годишният справочник на Джим Мъри Whisky Biblе съдържа дегустационни бележки и рейтинги за около 1000 нови за "библията" уискита, наред с над 3000 вече познати.
Джим Мъри ще води две събития. В събота, 10 ноември, той ще изнесе лекция и ще представи своята Whisky Bible 2019, която ще може да си купите, при желание - и с автограф от автора. По-късно в същия ден той ще проведе сляпа дегустация на подбрани от него уискита.
Освен шоуто на Джим Мъри, програмата на пловдивския Old & Rare фестивал включва още съпътстващи събития и майсторски класове.
Изложителите на Old & Rare Whisky Show Plovdiv 2018 са международни марки и компании, местни специализирани уиски барове, и частни колекционери. Очакват се уиски ентусиасти и колекционери от Румъния, Турция, Чехия, Словакия, и Гърция.

Повече детайли за събитието, може да откриете тук: https://taste.bg/