На по чаша

Tракийската низина в топ 10 най-добри вино дестинации за 2017

Бакхус 10 януари 2017, 15:28

Пловдив е на второ място в класацията "10-те най-добри дестинации за винен туризъм на 2017".

Пловдив и тракийската низина заеха второто място в класацията за топ винени дестинации за 2017 г. Класацията е на Wine Enthusiast. Сред главните журналисти в него са Майк де Симон и Джеф Йенсен, които водят и класацията. Миналата година те бяха членове на журито на Concours Mondial de Bruxelles, който се проведе в Пловдив и имаха възможност да опознаят региона. Тогава и дадоха специално интервю за "Бакхус".

Concours Mondial de Bruxelles е най-престижният независим винен конкурс в света, организиран от организацията Probegex. През 2016 г. се проведе в Пловдив, където над 320 професионални съдии от 52 националности дегустираха и оценяваха вина и алкохолни напитки от 55 страни.
България бе предпочетена за домакин в надпревара с известни винарски страни.

Ето и класацията:
1. Аржентина, Кафаяте
2. Тракийската низина, България
Обградена от Черно море на изток и Гърция на юг, Тракийската низина в България съчетава археологически чудеса със съвременни вина.
3. Канарски острови, Испания
4. Марлборо, Нова Зеландия
5. Прованс, Франция
6. Лондон, Великобритания
7. Калистога, Напа валей, Калифорния, САЩ
8. Сицилия, Италия
9. Рейнгау, Германия
10. Худ ривър, САЩ

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK