На по чаша

Винария 2018

Бакхус 15 февруари 2018, 09:57

В 11-а палата на Международния панаир в Пловдив над 50 винопроизводители от страната и чужбина ще се съберат, за да представят най-добрите си напитки. Събитието е международната специализирана изложба "Винария" 2018, датите са от 21 до 25 февруари 2018 г.


За първи път тази година се предвижда ВИП зона за ексклузивни вина. В нея ще могат да се дегустират както спечелилите "Златен ритон" вина, така и висок клас напитки, които се произвеждат в лимитирани серии.
Инициативата на Националната лозаро-винарска камара се провежда съвместно със Съюза на енолозите в България.
За втора година на "Винария" ще бъде присъдено отличие за вино от местен сорт. Според Радослав Радев, председател на Националната лозаро-винарска камара, призът "Препоръчано вино от местен сорт" вече дава заявка за изграждането на добър имидж на българските вина, което гарантира по-лесно налагане на нови пазари.

В 26-ото издание на изложението ще участват както нови изби, така и такива, които традиционно присъстват на форума. Според Радослав Радев Градът на виното е успешен формат, пресъздаващ атмосферата на Стария Пловдив, и е предпочитан от изложители и посетители.

Паралелно с "Винария" е и международната изложба за храни и напитки "Фудтех", зоната "Вкусове от Италия", както и зона за технологии и оборудване за лозаро-винарския сектор, които са в 10-а палата на панаирния комплекс. Ще има и три изложби - "Агра", "Апи България", "Дибла - идеи и продукти за интериора", които представят развитието на хранително-вкусовата индустрия и на хотелиерския и ресторантьорски бранш като цяло.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK