Айфелова кула вече си има изба
Това ще е и първата градска изба на франската столица от 40 години насам.
La Winerie Parisienne е основана през 2015, като целта й е да винифицира вината си на някое от най-емблематичните места на града. Възможността да се прави вино на Айфеловата кула се появява в началото на годината.
Първото вино на кулата ще е от лозя, посадени през 2017 г. в Ивлин, департамент, който се намира на около 20 километра от кулата. Според The Drinks Business винарната се намира до ресторант La Bulle Parisienne и вече е напълно оборудвана. Догодина се очаква и първото й мерло, което вече е кандидатствало за био сертификат. Планират се до 3 000 бутилки.
Според фейсбук страницата на винарната, тя е отворена всеки ден от 9 до 11 ч.
Исторически районът около Париж е бил пълен с лозови насаждения, които през 19 век филоксерата унищожава.