На по чаша

Айфелова кула вече си има изба

Бакхус 12 ноември 2019, 17:15

La Winerie Parisienne е винарната, която ще прави виното си на най-известното място на Париж. По-точно - от втория етаж на Айфеловата кула.

Това ще е и първата градска изба на франската столица от 40 години насам.

La Winerie Parisienne е основана през 2015, като целта й е да винифицира вината си на някое от най-емблематичните места на града. Възможността да се прави вино на Айфеловата кула се появява в началото на годината.

Първото вино на кулата ще е от лозя, посадени през 2017 г. в Ивлин, департамент, който се намира на около 20 километра от кулата. Според The Drinks Business винарната се намира до ресторант La Bulle Parisienne и вече е напълно оборудвана. Догодина се очаква и първото й мерло, което вече е кандидатствало за био сертификат. Планират се до 3 000 бутилки.

Според фейсбук страницата на винарната, тя е отворена всеки ден от 9 до 11 ч.

Исторически районът около Париж е бил пълен с лозови насаждения, които през 19 век филоксерата унищожава.

Айфеловата кула се нарежда до градски изби като Renegade в Лондон, Rooftop Reds, Brooklyn Winery, City Winery в Ню Йорк, или Dorrance Wines в Кейптаун.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK