На по чаша

Вкуси вината на Калифорния... и си вземи за вкъщи

Бакхус 03 февруари 2023, 11:17

Винен тур в Калифорния, докато си стоите в София и гледате към Витоша - така съблазнително CASAVINO описаха предстоящата дегустация на американски вина, която подготвят на 18 февруари в Sofia Event Center.

Калифорния е дом на винената история и култура на Щатите с изобилие от микроклимати и сортове, сред които се крият със сигурност нови любимци за всички винени ентусиасти. По време на събитието на 18.02. ще има вина от най-известните и най-стари винарни в САЩ. Ще присъстват и такива с отлично съотношение цена-качества от най-обичаните брандове на самите американци.

По време на дегустацията ще има изграден мобилен CASAVINO магазин, от който всеки посетител ще има възможност да си купи от дегустираните вина. Билетите за събитието са в продажба онлайн тук, както и във всеки магазин CASAVINO.

Всеки билет включва и ваучер за покупка на вино по време на събитието.

Какво трябва да знаете за билетите:
- при предварителна покупка (до 17.02) билетът включва вход за събитието за 1 човек и ваучер за покупка на вино по време на Taste California Wines на стойност 60,00 лв.
- при покупка на билет в деня на събитието билетът включва вход за събитието за 1 човек и ваучер за покупка на вино по време на Taste California Wines на стойност 30,00 лв
- ваучерът за покупка на вино ще се получи на входа в деня на събитието и може да се използва само по време на събитието
- билетът е хартиен и може да бъде получен във всички магазини на CASAVINO или с куриер
Вземете своя билет ТУК.
Калифорния в бутилки
11 са избите, които ще ни запознаят с виното на Златния щат, като сред тях са истинските суперзвезди Stag's Leap Wine Cellars, особено известни с това, че печелят състезанието за каберне совиньон срещу французи в прочутата надпревара Парижката дегустация през 1976 г. Американската винарна е основана през 1970 г. и се счита за first growth (Гранд Крю) имение в Напа.

В списъка влизат и Buena Vista Winery - най-старата винарна в щата, основана през 1857 г. - преди да има лозя във всяка долина на север от Сан Франциско, преди Напа и Сонома да станат известни имена, преди изобщо да има вино в Калифорния.

Друг акцент е Francis Ford Coppola Winery, което за радост не е просто ПР стратегия за използване на името на известния режисьор, а самият Копола е основна движеща сила и вината от серията Diamond Collection са истински забележителни. По какъв начин - ще разберем на 18.02.

Посетителите ще имат възможност да опитат и вината на една от най-популярните винарни в САЩ - J. Lohr. Те са сред ярките примери за вина от тероара на Пасо Роблес - един от изгряващите подрегиони на слънчевия щат, признат за едно от най-добрите места за отглеждане на каберне совиньон и други сортове от Бордо и Долината на Рона.

Участващите изби са:

▪ J. Lohr
▪Klinker Brick
▪Buena Vista Winery
▪Raymond Vineyards
▪Francis Ford Coppola Winery
▪Black Stallion Estate Winery
▪Freemark Abbey
▪Carmel Road Winery
▪Murphy Goode
▪Rombauer Vineyards
▪Stag's Leap Wine Cellars

Официални партньори на CASAVINO за това събитие са California Wine Institute и Bibendum.
Със специалната подкрепа на Американско посолство в България.

Повече информация за събитието ще откриете и във Facebook събитието в страницата на CASAVINO.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK