Santa Sarah Privat 2006 стана Българското вино на 2008

Бакхус 21 ноември 2008, 18:46
Santa Sarah Privat 2006 Пламен Козарев по време на церемонията

"Санта Сара" е основана през 1998. Прочу се бързо, когато през 2003 г. международно жури с председател Джансиз Робинсън оцени тяхното каберне BIN 40 най-високо в дегустация на български вина. Феномен е, защото все още няма собствени лозя, но работи и експерементира от вече десет години с над двадесет различни произхода и лозя от цяла България - Лом, Шумен, Варна, Пловдив, Хисар, Перущица, Чирпан, Любимец, Свиленград, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Поморие.
Santa Sarah Privat е най-доброто вино на винарското имение. От реколта 2004 насам то е съчетание на традиционния за България мавруд и класическия сорт каберне совиньон. Характерът на Santa Sarah Privat 2006 се е оформил след бавна ферментация в съдове от немски дъб и отлежаване в продължение на десет месеца в нови френски бъчви.
Пламен Козарев (36 г.), Николай Кръстев (25 г.) и Владислав Георгиев (24 г.) са трите имена, стоящи в основата на последните успехи на "Санта Сара", умело ръководени от Ивайло Геновски.
Вижте топ 50 на българските вина.

Видео-представяне на първото издание на конкурса "Българско вино на годината" на сп. "Бакхус"

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK