Галерия - Ресторант на годината

Церемония с галавечеря по връчване на наградите "Ресторант на годината "Бакхус" - Acqua Panna & S.Pellegrino" 2010

Бакхус 11 март 2010, 16:08
Концертната зала на Военния клуб, малко преди началото на събитието

Специален гост на вечерта беше Андреас Ларсън - най-добър сомелиер в света за 2007.
Лео от Leo's спечели в категорията "Вкусно място" и Ресторант на читателите на списанието


Първото ястие приготвено от Мариан Годжев: Мида “Сен Жак”, пюре от карфиол с аромат на индийско орехче, акомпанирана с фин сос от зелена ябълка и печен бразилски орех


Ресторант Ego спечели в категория "Дебют".
Теодора Попова, изпълнителен директор на "Капитан Кук", получава наградата на dir.bg за най-добър сайт на ресторант.
Второ ястие приготвено от Йонко Дяков: Поширано филе от черноморски лаврак с пащърнак и червени чушки, терин от сьомга и бекон, рибна наденичка с праз, бонбон от грах и стилтън, крем сос от омар и шамфъстък


Ресторант "Акант руж" получи награда за най-добро съотношение цена-качество.
Третото ястие приготвено от Валери Нешов: Бомбичка от спанак със зелено сирене от с. Черни вит, поднесено върху домат конфи и дресинг от крокмач от с. Ракита, с хрупкава бисквита и свежи кълнове
Терина от телешки джолан, обвита в испанска шунка, поднесена върху рагу от горски гъби и гарнирана с картофена солета, и минисупа от круша с "трюфел" от бри - приготвени от Андрей Стоилов, главен готвач на Metropolitan Hotel Sofia.

Валери Нешов - победителят в категория "Авторска кухня".

Албена Шкодрова, главен редактор на сп. "Бакхус", Андреас Ларсън, сомелиер, връчват наградата "Ресторант на годината" 2010 на Йонко Дяков и Любомир Стоянов от "Акант руж".

Валери Нешов, Борис Петров, Йонко Дяков, Иван Кирин, Мариан Годжев и Андрей Стоилов, предложиха свои авторски специалитети на гостите на галавечерята.
Росен Захариев, тромпет.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK