Места

Коледните пазари в Германия

Антония Трендафилова, Кьолн 06 декември 2016, 13:35
Представяме ви атмосферата на коледните базари в Бон, Кьолн и замъка "Драхенфелс". Най-предпочитани са местата, на които месото се приготвя на въглища или дърва.

По опашките ще ги познаете.
Най-голяма е опашката пред къщичката за сьомга.

Удивително е колко е вкусна и колко простичко се прави. Взима се едно голямо парче сьомга, забива се с чук и пирони към дървена дъска и се слага до огъня да се изпече.

Сервира се със салата от зеле и малко хлебче.
Коледният базар в Зигбург е различен. Той представя старинни занаяти.

Прасенце, което се пече на шиш е една от най-големите атракции.
Интересно за Бон е, че тук малката бира е 200 мл, а голямата 300 мл.

Малкият твърд алкохол е 20 мл, а големият 40 мл.

Греяното вино е 200 мл, като всеки павильон си има собствена чаша. Те се различават по цветове, форма... С купуването на греяно вино се плаща и чашата. Съответно след това всеки решава дали да задържи чашата или да я върне, като му връщат парите за нея.
Курабийките с надписи са един от много типичните сладки, които можете да си купите от базарите. Много типични за базарите са захаросаните ядки. Използват се всякакви ядки, а в единия край на павильона, можете да видите машината, която ги пече и захаросва Един от трите коледни базара в Кьолн.

Най-интересен е през нощта, когато всичко около него грейва в светлини.
Тук може да опитате и чили потопено в шоколад. Ако сте минали през немския базар в София сигурно сте видели тези шоколадови инструменти. "Дрехенфелс" е съвременно построен замък близо до Бон.

По време на Коледния базар оживява като предлага богата палитра павильони за ядене и греяно вино, за ръчно изработени изделия и въртележки за децата.
Една от стаите в замъка. Един от павильоните през замъка.

Друга атракция са мъжете и жените облечени както в миналото, които се разхождат из замъка.


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK