"Избрани рецепти с месо" е новото заглавие от поредицата кулинарни книги с рецепти на сп. "Меню"
В книгата има над 50 избрани рецепти от сп. "Меню", илюстровани със стилни фотографии за
приятни и вдъхновяващи моменти с най-доброто от месната кухня. Ястията са разделени по видове месо - пилешко, свинско, телешко, агнешко, заешко и мляно. Книгата дава идеи за нови комбинации от аромати, вкусове,текстури и техники за приготвянето на истински изкушаващи месни ястия.
За Ивелина Иванова "единствено шоколадът може да противостои на месото на
везните на удоволствието от храната. И може би това не е случайно, защото само месото
и шоколадът така взаимодействат с клетките на нашето тяло, че ни карат да изпитваме
щастие. За мен приготвянето на перфектното месо е цяла наука. Малко физика, химия,
опит и желание за експерименти. Това е тайната."
Книгата може да се закупи на цена 9 лв. (меки корици) и 15 лв. (твърди корици)
във вериги книжарници "Хеликон", "Пингвините", Ciela, "Книгомания", Booktrading или да
се поръча на телефон 02/ 93 76 349, или онлайн на economedia.bg/meso.
Всички рецепти в "Меню"са дело на Ивелина Иванова, шеф-готвач на списанието – от
измислянето, през съчетаването на съставките, до приготвянето на всяко ястие,
представено в списанието. Тя има издадени досега четири готварски книги: "Българска
традиционна кухня", "Българска регионална кухня", "Вкусна Европа" и "Съвременна
празнична кухня".