Новини

В София се откри аржентински ресторант

Бакхус 03 декември 2009, 17:23

Основният специалитет на ресторант "Асадо" е стекът "асадо": той се приготвя от аржентинско телешко по традиционната южноамериканска технология за скара.

Тя изисква месото да се приготвя върху открит огън или грил, без да се маринова предварително. Единствената подготовка е осоляването преди или по време на печене, а майсторството е в контролирането на огъня. Това позволява и максимално запазване на полезните свойства на храната. Ключово за асадо-то е и скарата с множество въздушни шкафове, които регулират температурата.

В менюто на ресторанта има също специалитети като ентракот, рибай стек, емпанадес, матамбре, чоризо, и десерта от бисквити и шоколад – Алфахорес.

На клиентите се дава възможност сами да изберат месото, което ще им се готви.

Винената листа на "Асадо" предлага преди всичко аржентински вина. Друг бонус за посетителите е винената клиентска карта. На нея всеки гост ще може да отбелязва вида вино, който е опитал, като по този начин ще разполага със собствено досие, от което може да се възползва при всяко следващо гостуване.

Главен готвач на "Асадо" е Живко Иванов.

Ресторантът разполага с 90 места, които са разположени в различни тематични сепарета. Дизайнът на интериора е на Росен Марковски, включва телешка кожа, тъмно дърво, и камина.

кв. Лозенец, ул. "Св, Седмочисленици" 2, всеки ден от 11:00 до 24:00 часа.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK