Новини

Приятелите на Laphroaig станаха 400 000

Бакхус 10 юни 2010, 15:40

Он и оф-лайн обществото "Приятелите на Laphroaig" прие своя 400 000-ен член. Обществото на почитателите на култовото уиски е основано през 1994 г. и в момента в него членуват хора от 161 страни. (www.laphroaig.com/home.asp)

Маркетинговият мениджър на Maxxium - дистрибутора за Англия, Боб Далримпъл каза пред Harpers Wine and Spirit: "The Friends of Laphroaig нарасна и се радва на феноменален успех с тази мрежа от съмишленици и ценители на уискито. Това е един фантастичен маркетингов инструмент, който ни позволява да общуваме директно с голяма част от консуматорите, като в същото време рекламата от уста на уста води до нови потенциални ценители."

Всеки член на това подбрано общество получава по 0.093 кв.м. земя от шотландския остров Айла, и е канен на острова, където е дистилерията, да вземе наема си – символично количество от питието. Членовете редовно са информирани за новините лично от главния мениджър на дистилерията Джон Кембъл, който първи ги уведомява за предстоящи събития и бъдещи планове, както и им гарантира извънреден достъп до специалните Cáirdeas издания на уискито.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK