Новини

The Fat Duck на Хестон Блументал отново е ресторант №1 на Острова

Бакхус 11 август 2010, 19:16

Емблематичният ресторант The Fat Duck на Хестон Блументал за трета поредна годино удържа титлата на най-добър британски ресторант, гласи класацията на Good Food Guide за 2011 г. Пътеводителят присъди на разположения в Бъркшир ресторант максималните 10 от 10 точки, заради неговото "шествие от световни ястия за неизменно очарованите тълпи".

Лондонският ресторант на Гордън Рамзи Royal Hospital Road се нареди на второ място за втора поредна година и беше оценен като "най-близкото нещо до ресторант от световна класа, което столицата в момента предлага". В същото време това е и единственото лондонско заведение, попаднало в челната петорка.

Третото място отиде за Раймон Бланк и неговия Le Manoir aux Quat' Saisons в Оксфордшир.

"Хестон Блументал и Гордън Рамзи продължават да ни радват с гениални похвати, световна класа и незабравими кулинарни изживявания", отбелязва Елизабет Картър, консултант за Good Food Guide. "Същевременно през последната година на Острова настъпиха съществени промени - из цялата страна изгряха нови таланти, които изтласкаха лондонските ресторанти от привичните им досега челни места на гастрономическата сцена", допълни Картър.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK