Новини

Мидалидаре Естейт дебютира на българския винен пазар

Бакхус 29 октомври 2010, 15:02
Галя Нифору, Константин Лазаракис

Тази седмица в столичния хотел Park Inn Greenville се състоя официалното представяне на новата българска изба Мидалидаре Естейт. Специален гост на събитието бе Константинос Лазаракис, Master of Wine (MW) - единственият носител на тази титла за Югоизточна Европа и Балканите. Г-н Лазаракис е четвъртият MW, след Джансис Робинсън, Мери Гейнър и Каролайн Гилби, който посещава България, припомня vinoto.com.

Заедно с маркетинг директора на Мидалидаре Естейт Галя Нифору Константин Лазаракис представи общо шест вина от първата реколта на избата - белите пино гри и шардоне калиста, както и сортовите и купажни червени вина бордо-бленда Petite Village (каберне совиньон, мерло и пти вердо), гран винтаж каберне фран, гран винтаж малбек и топ-виното на избата, гран кюве от мерло, малбек и каберне совиньон.

Разположена на 20 км североизточно от Чирпан, в с. Могилино, избата "Мидалидаре" притежава 250 декара лозя, които се намират между хълмовете на Централна Средна Гора. Там се отглеждат както бели сортове - совиньон блан, семийон, пино гри, шардоне, мускадел и гренаш блан, така и червените каберне фран, мерло, малбек, сира, каберне совиньон и пти вердо.

Създател на проекта "Мидалидаре" е руският бизнесмен Евгений Юсупов, който в момента живее в Казахстан. Енолозите на избата са Николай Катеров и Александър Алексиев - и двамата с дългогодишен опит не само в България, но и в страни като Австралия, Нова Зеландия и Аржентина.

Винарната планира да акцентира върху лимитирани серии от вина клас премиум и супер-премиум на цени между 12 до 36 лева. Те ще се предлагат основно в ресторанти и магазини като Елемаг, Casavino и др.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK