Новини

Баронеса Ротшилд с престижно отличие за цялостна дейност

Бакхус 03 декември 2013, 15:37

Баронеса Филипин дьо Ротшилд, движещата сила зад големия възход на Château Mouton Rothschild, стана първата жена носител на награда за цялостно постижение от Института на Майсторите на виното със седалище в Бордо.

Баронесата, която наскоро навърши 80, не успя да присътва на церемонията по здравословни причини, но изпрати съпруга си Жан-Пиер дьо Бомарше и сина си Жулиен.

"Както казваше баща ми, барон Филип, голямото вино е произведение на изкуството - започва обръщението на баронесата. - Горедя се, че Мутон запази високто си място в една взискателна традиция.

Да живее Мутон, да живеят всички големи вина и не на последно място - да живеят майсторите на виното".

Председателят на института Жан-Мишел Валет заяви, че наградата е отишла у баронесата, защото тя не е приела позицията си за гарантирана, напротив, използвала я е като "трамплин". Тя успя там, където други се провалиха, благорадение на непоколебимото си отдаване на качеството и дълготрайното здраве на различни като профил винарски изби. Да наблюдаваш растежа на устойчив бизнес, докато удържаш най-високите нива на имидж и престиж върху най-различен географски терен е рядко и достойно за похвала достижение."

Баронеса дьо Ротшилд председателства борда на семейната компания и е най-големият акционер в нея.

Компанията продава над 22 милиона бутилки годишно по цял свят.

След смъртта на баща си, барон Филип през 1988, тя модернизира компанията и разширява диапазона на предлаганите вина с Le Petit Mouton, както и бялото вино в премиум клас Aile d'Argent. Също така успешно развива производство в някои от главните винарски региони на Франция, а също в Калифорния и Чили.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK