Новини

Ръкавицата е хвърлена

Бакхус 17 януари 2014, 15:54

Правило, прието в Калифорния, забранява на готвачите в щата да докосват храна без ръкавици.

Целта е да се ограничат случаите на хранителни зарази.

Забраната среща съпротивата на хората в бранша. Гумата променя чувствителността и усещанията при допира до храна. Променя се и техниката. Оризът например не полепва по пръстите, но по гумените ръкавици - да. Така приготвянето на суши се превръща в пипкаво и сложно упражнение.

Основният аргумент против ръкавиците е, че те не предпазват напълно от зараза, просто правят пътя на заразата (ако я има) по-хлъзгав и удобен, като в същото време затрудняват готвача.

"Ръкавиците са задължителни, когато обработваш сурово месо или работиш с люти чушки халапеньо, но в редица случаи направо пречат - коментират хора от бранша пред LA Times. Пък и е нелепо при обявената борба на полиетиленовите торбички да сменяш дузини найлонови ръкавици на ден."

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK