Новини

Конфликтна кухня

Бакхус 13 февруари 2014, 16:29

Conflict Kitchen е заведение, в което се предлага храна само от държави, с които САЩ е в конфликт. Ресторантът е собственост на Джон Рубин, преподавател в Карнеги Мелън Юнивърсити Арт и Даун Уелески, която е интердисциплинарен творец.

Conflict Kitchen галванизира политическото чувство чрез храната. Ресторантът едниствен в града предлага иранска, афганска, венецуелска и севернокорейска кухня. Освен храна, мястото става домакин на дебати и различни събития.

Единият от собствениците Джон Рубин разказва пред Fine Dine Lovers, че в заведението идват както политически ангажирани хора, така и любопитни, които просто искат да опитат храната.

Дали политическият климат в тези страни отразява на кухнята им.

"Разбира се, споделя Рубин, Северна Корея например в момента е в принудителен вегетариански режим. Месо се яде много рядко. На рождения ден на Ким Чен Ун например. Преди няколко седмици той навърши 31 и раздаде на корейските деца бонбони. Ние в ресторанта също раздавахме бонбони и се чудехме дали клиентите ни ще имат етични дилеми дали да ги вземат или не."

Рубин предвижда и издаването на кулинарна книга Сonflict kitchen, а също споделя желанието си менюто са бъде гъвкаво и да се развива успоредно с политическата обстановка. "Прочиташ нещо във вестника за Палестина и идваш при нас, за да разбереш какво точно се случва."

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK