Новини

Семейната вечеря като мерител на "брутното щастие"

Бакхус 12 март 2014, 14:10

Храненето заедно на цялото семейство официално ще се смята, за белег на щастие. Измерването на броя на семействата, които се хранят съвместно, е част от плана на британското правителство за измерване на "брутното национално добруване" на Острова, пише Telegraph.

За първи път броят на британските фамилии, които сядат заедно на масата, са включени в плана за разработване на така наречения индекс на щастието.

Наред с това са включени въпроси към децата, включващи тормоз вкъщи и в училище, изложеност на интернет хулиганство и пр.

Данните, които изследването събира, ще бъдат добавени към по-традиционните проучвания, които измерват фактори като ранна бременност и ръст на затлъстяването.

За първи път правителствената служба по статистиката включва информация за благосъстоянието на децата като съставна част на измерването на общото добруване.

"Яденето със семейството е важен фактор, що се отнася до щастието на децата, живеещи в семейна среда. То може да заздрави семейните връзки, да подхрани усещането за принадлежност и културна идентичност." - се казва в скорошно изследване, направено във връзка с проучването.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK