Новини

Открийте тайните на техниката Sous Vide

Бакхус 31 март 2014, 19:56

Техниката на вакуумното готвене Sous Vide не е новост, а нещо като норма в кулинарния свят. Тя придава на месото, рибата или зеленчуците онези вкусови качества и консистенция, които можем да сравняваме само с майсторските постижения на световно признати шеф-готвачи.

Д-р Брюно Гюсо, един от създателите на Sous Vide, пристига специално в София на 22 април 2014 год., за да разкрие тайните на своята технология за нискотемпературно готвене във вакуум.

Презентацията и кулинарното обучение ще се състоят в шоурума на МУЛТИВАК България. Специалистът в опаковането предлага цялостни решения за опаковане и за нискотемпературно готвене във вакуум Sous Vide.

Техниката Sous Vide е семпла, а резултатът- впечатляващ: естественият вкус на ястията, свежестта на съставките, цветът им и тяхната консистенция са напълно съхранени. Няма опасност от загуба на водно съдържание, за разлика от конвенционалните кулинарни похвати за термична обработка, при които съставките изсъхват.

Методът Sous Vide е открит през 70-те години на миналия век от шеф- готвача и технолог по храните д-р Брюно Гюсо, в сътрудничество с Жорж Пралу. От 1990 год. насам д-р Гюсо работи усилено над задачата да направи този метод за готвене достатъчно сигурен и уникален, а също така и да го наложи като метод за приготвяне на хранителните продукти на индустриално ниво.

Негов приятел, майстор-готвачът Жоел Робушон, насърчава д-р Гюсо да създаде специален обучителен център за Sous Vide. През 1991 г. в Париж, Франция, отваря врати обучителният център наречен Centre de Recherche et d’Etudes pour l’Alimentation (CREA), за да популяризира техниката Sous Vide. Днес д-р Брюно Гюсо е разширил дейността на обучителния си център и провежда тренинги в САЩ и в цяла Европа.

Желаещите да вземат участие в Sous Vide обучението с д-р Брюно Гюсо, моля да изпратят своете заявление най- късно до 21.04.2014 г. по електронна поща на адрес [email protected], а също така може да се регистрират онлайн на адрес sousvide.multivac.bg, създаден специално за това събитие. Местата са ограничени. Цялата информация за събитието ще намерите на адрес sousvide.multivac.bg.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK