Новини

Предай нататък

Бакхус 29 май 2014, 09:14

Казват, че добрите постъпки често остават незабелязани. Не винаги обаче е така. Новината за човека от Саудитска Арабия, който постави пред дома си хладилна витрина, за да могат съседите да я пълнят с храната, която им е в излишък, а бедните да си взимат, без да се налага да просят, обиколи световните медии и социалните мрежи.

Идеята получи международно внимание след като снимката беше споделена в "Туитър" от ислямския теолог и имам шейх Мохамед ал Арайфи.

Политологът Огнян Минчев сподели и коментира снимката в профила си във "Фейсбук": "След като допуснахме да живеем в общество, в което десетки - може би стотици хиляди хора ровят за храна в контейнерите за боклук, трябва да отворим сетивата си поне за такива примери на състрадание, какъвто ни показва тази снимка, пише той. Ако не можем да имаме общество, което не допуска подобна бедност, можем поне да имаме състраданието, което малко да я облекчи".

Мариела Нордел пък е създала страница във "Фейсбук" за реализирането на сходни идеи в България. Страницата е набрала 450 последователи за няколко дни.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK